Προσέφυγε στο ΣτΕ η ?Διαδημοτική?

Με σκοπό να οργανωθεί η δράση και οι ενέργειές μας ? κινηματικές και νομικές- στα θέματα που αφορούν τον Υμηττό, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου η «Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Υμηττού», πραγματοποίησε Δημόσια Συζήτηση στο Δημαρχείο Καισαριανής με θέμα: «Υμηττός- Νέοι Αυτοκινητόδρομοι ? Ο αγώνας συνεχίζεται ? Να ανατρέψουμε τα καταστροφικά Σχέδια για τον Υμηττό».

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι επιστημονικών, οικολογικών και κινηματικών φορέων καθώς και κόσμος που επιθυμούσε να μάθει από πρώτο χέρι τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα, Παναγιώτης Κόνσουλας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής, συντάχθηκαν με το μέρος της «Διαδημοτικής» εκφράζοντας τη στήριξη τους.

Στην Δημόσια Συζήτηση τοποθετήθηκαν κατά των καταστροφικών σχεδίων στον Υμηττό, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων ?Πράσινων, τουΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ, του ΣΠΑΥ, του WWF, της Εθελοντικής Δασοπροπροστασίας Δήμου Καισαριανής, κ.ά

Η «Διαδημοτική» ανακοίνωσε την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που υπογράφτηκε στις 24-8-09 και αφορά την συνολική της αντίθεση στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των «Νέων Οδικών Αξόνων Αττικής». Η προσφυγή κατατέθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2009.

Ο Δήμος Ελληνικού, ο Δήμος Αλίμου, ο Δήμος Αργυρούπολης και ο Δήμος Καισαριανής προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για περισσότερο συγκεκριμένα ζητήματα, που αφορούν την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού.

O Υμηττός βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο ποικίλων συμφερόντων και απειλείται από τα σχέδια και τα έργα που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση και τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ακυρώσει. Εκτός από τους αυτοκινητοδρόμους σημαντικές βλάβες στο βουνό προκαλεί και το Προεδρικό Διάταγμα «για την προστασία του ορεινού όγκου» που ενέκρινε ο Οργανισμός Αθήνας (ΟΡΣΑ) τον Αύγουστο του 2009 σε αντικατάσταση του ισχύοντος.

Η «Διαδημοτική» θεωρεί ότι, τόσο τα  οδικά έργα όσο και  το προωθούμενο νέο ΠΔ για τον Υμηττό πρέπει να ακυρωθούν και τα όποια πραγματικά κυκλοφοριακά προβλήματα να αντιμετωπιστούν ύστερα από ένα ουσιαστικό δημόσιο διάλογο, στα πλαίσια ενός νέου «Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής».

Το Προεδρείο της Δημόσιας Συζήτησης

Τηλ.Επικοινωνιας 6974 775279, 6979 927452, 210-9954362

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια