Καμπάνια ενημέρωσης από τον ΣΠΑΥ

Πηγή: ΣΠΑΥ

Καμπάνια  ενημέρωσης ξεκινάει από σήμερα ο  ΣΠΑΥ στους 15 δήμους-μέλη του Συνδέσμου, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις  που αφορούν στο κτίσιμο 36 κατοικιών  από το ΓΕΑ εντός της Β΄ Ζώνης Προστασίας του Υμηττού και την προσπάθεια τσιμεντοποίησης του βουνού!

Με  απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  που συνεδρίασε εκτάκτως αποφασίσθηκε η έναρξη ενημερωτικών πρωτοβουλιών μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, οι οποίες θα συνεχισθούν μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, οπότε και σε νέα συνεδρίαση η Ε.Ε. θα οριστικοποιήσει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων των 15 δήμων-μελών, ανάλογα και με τις  δικαστικές και νομικές εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος  Γ. Χαρδαλιάς και οι εκπρόσωποι και των 15 δήμων του Συνδέσμου με ομόφωνες αποφάσεις τους, επανειλημμένα και δημόσια έχουν ζητήσει την άμεση διακοπή και αναστολή των όποιων εργασιών εκτελούνται στο στρατόπεδο της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης. Ο δικαστικός αγώνας είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, η καμπάνια διαμαρτυρίας εξελίσσεται και θα κορυφωθεί με βάση τα πάγια αιτήματα του Συνδέσμου:

  • Μετατροπή του Υμηττού σε Εθνικό Δρυμό.
  • Ίδρυση αυτόνομου Δασαρχείου.
  • Απομάκρυνση όλων οχλουσών εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων.
  • Κατάργηση της Β? Ζώνης και μετατροπή της σε Α? Ζώνη.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε και παραμένει αδιαπραγμάτευτη  η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου να μην ξεκινήσει η νέα αντιπυρική περίοδος (Μάιος – Σεπτέμβριος 2010) αν ο Υμηττός δεν κηρυχθεί Εθνικός Δρυμός, και δεν προχωρήσει η ίδρυση Αυτόνομου Δασαρχείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια