Σωματείο Εργαζομένων Δ.Β.: “Καμία συμμετοχή ιδιωτικής εταιρείας στη διαχείριση των απορριμμάτων”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα την Τρίτη 10/2. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της Δημοτικής αρχής, η οποία σχεδιάζει να υπογράψει σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε για την ανακύκλωση των απορριμμάτων στην πόλη, ενώ απαίτησαν να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στο Δήμο.

Να επισημάνουμε ότι με ευθύνη της υπηρεσίας καθαριότητας στο Δήμο Βύρωνα από το 2008 γίνεται ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή τεσσάρων υλικών, χωρίς τη συμμετοχή της εταιρείας με τους μπλε κάδους,  ενώ ο Δήμος δεν επιδοτείται για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνει.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος άσκησε κριτική στην πολιτική του δήμου και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει χρήματα από την κυβέρνηση, προσλήψεις μονίμου προσωπικού για να ξεπεραστεί η πολύ άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος και να υπάρξει επανεκκίνηση των υπηρεσιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αναφέρθηκε στο χρόνιο αίτημα του σωματείου να ενσωματωθούν τα Ν. Πρόσωπα στο δήμο άμεσα και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για κωλυσιεργία. Αναφερόμενος στην πρόθεση του Δημάρχου να υπογραφεί σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία για την ανακύκλωση τόνισε να ξεχάσουν την ιδέα αυτή και απαίτησε να διεκδικήσει ο δήμος την επιδότηση χωρίς την μεσολάβηση της εταιρείας.

Παρεμβάσεις στη διάρκεια της συγκέντρωσης έκαναν και άλλα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου και αναφέρθηκαν στα προβλήματα των εργαζομένων και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους μίλησε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, τονίζοντας την άσχημη κατάσταση την οποία παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια