Οδηγός επιτέθηκε σε εργαζόμενους της καθαριότητας

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα, αναφέροντας ότι οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητο του, εργαζόμενη της καθαριότητας και στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά εναντίον της ίδιας και του πληρώματος του απορριμματοφόρου με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Την επόμενη ημέρα η εργαζόμενη έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα για το συμβάν, παρουσία και του αντιδημάρχου καθαριότητας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου:

“Την Τρίτη 31 Γενάρη στις 10:20 μ.μ. επί της οδού Μεσολογγίου και Νυμφαίου οι συνάδελφοι του πληρώματος της βραδινής βάρδιας αποκομιδής απορριμματοφόρου του Δήμου μας, κινδύνεψαν να υποστούν σοβαρό τραυματισμό. Η μία εκ των συναδέλφων ενώ ήταν στο σκαλοπάτι, διερχόμενο όχημα την χτύπησε στο πόδι και σαν να μην έφτανε αυτό ο οδηγός που έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έβρισε τους συναδέλφους με χυδαίους χαρακτηρισμούς και άσκησε βία εναντίον της συναφέλφισσας που τραυματίστηκε.

Ο συνάδελφος οδηγός του απορριμματοφόρου κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και να βοηθήσει την συνάδελφο. Στην προσπάθεια του ο οδηγός του Ι.Χ να διαφύγει, παρέσυρε τον συνάδελφο οδηγό ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει. Σήμερα το πρωί (1/2/23) η συνάδελφος, έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, με την παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας. Ευχόμαστε περαστικά στην συναδέλφισσα.

Κάθε μέρα στον κλάδο μας έχουμε και ένα εργατικό ατύχημα πανελλαδικά. Τρία σοβαρά ατυχήματα μέσα στο Γενάρη, εξήντα τέσσερις νεκρούς συναδέλφους τα τελευταία οκτώ χρόνια!! Τα εργατικά ατυχήματα, είναι αποτέλεσμα της εργοδοτικής αδιαφορίας, της έλλειψης μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, της υπερεντατικοποίησης της δουλειάς.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και την κυβέρνηση να πάρουν μέτρα. Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα και ζητούμε συνθήκες εργασίας που θα εξασφαλίζουν σεβασμό στην ίδια μας την ζωή, την αξιοπρέπεια μας και την υγεία μας.”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια