Σε θολά νερά η κατασκευή του κολυμβητηρίου

Πηγή: aristeriparemvasivyrona.blogspot.com

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/4 ψηφίστηκε  η αναπροσαρμογή του κόστους κατασκευής του κολυμβητήριου, από τα 10,97 εκατ. ευρώ σε 17,38 εκατ. ευρώ, με 22 ψήφους υπέρ, 1 ψήφο κατά και 9 αποχές.

Αιτία αυτής της αύξησης, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η δημοτική αρχή, είναι η δυσκολία εκτέλεσης του έργου.

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα σε ανακοίνωσή που εξέδωσε υποστηρίζει πως η αύξηση αυτή σημαίνει “είτε ότι η προεκλογική μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών ήταν άρπα κόλα για να προλάβει να δημοπρατηθεί το έργο για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, είτε ότι η αύξηση του κόστους του έργου κατά περίπου 70% εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.”

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

Βυρωνιώτες, Βυρωνιώτισσες,

Στο όνομα της συγκράτησης των δημόσιων δαπανών, της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, και για την υποχρεωτική λήψη νέων δανείων παίρνονται μέτρα περικοπής κοινωνικών παροχών, μείωσης μισθών και συντάξεων. Μέτρα που οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια και στην ανεργία. Την ίδια ώρα είναι σκάνδαλο να γίνονται τεράστιες σπατάλες με το δημόσιο χρήμα. Χωρίς επαρκείς λόγους τα κυβερνητικά δημοτικά όργανα να αποφασίζουν για έξοδα πέρα από τον προγραμματισμό.

Αυτό έγινε με την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου της Τρίτης 10/4 όπου η δημ. αρχή έφερε για ψήφιση αναπροσαρμογή του κόστους κατασκευής του κολυμβητήριου από τα 10,97 εκατ. € σε 17,38 εκατ. € συν ΦΠΑ 23% και την οποία το δημ. συμβούλιο ψήφισε με 22 ψήφους υπέρ, 1 μόνο ψήφος κατά (η δική μας) και 9 αποχές από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σαν αιτία της τεράστιας αυτής υπέρβασης προβλήθηκε από τη δημοτική αρχή η δυσκολία εκτέλεσης του έργου. Αυτό σημαίνει είτε ότι η προεκλογική μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών ήταν άρπα κόλα για να προλάβει να δημοπρατηθεί το έργο για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, είτε ότι η αύξηση του κόστους του έργου κατά περίπου 70% εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Η επιθυμία και ανάγκη των κατοίκων για να γίνει κολυμβητήριο στο Βύρωνα έγινε πολλές φορές αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης από τις δημ. αρχές, με εξαγγελίες χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Ας θυμηθούμε ότι εξαγγέλθηκε από τον κ. Χαρδαλιά 2 φορές προεκλογικά. Στις τελευταίες εκλογές η δημοτική αρχή μεθόδευσε την κατασκευή και θεμελίωσε το κολυμβητήριο σε προστατευόμενη περιοχή που αποτελεί δασικό χώρο, στην β’ ζώνη προστασίας του Υμηττού, εκμεταλλευόμενη το παράθυρο του νόμου ότι θα αποτελεί «οικολογική» αθλητική κατασκευή.

Η όλη μεθόδευση γεννά πάρα πολλά ερωτηματικά. Γιατί αυξήθηκε τόσο πολύ το κόστος? Πως δικαιολογείται? Δεν έγιναν γεωτεχνικές μελέτες νωρίτερα? Γιατί επιλέχτηκε αυτός ο χώρος και μπαζώθηκε ο προηγούμενος που είχαν ξεκινήσει εκσκαφές και πληρώθηκαν διπλά οι εργολάβοι?

Την ίδια περίοδο που ο δήμος δεν έχει να πληρώσει έγκαιρα τους μισθούς των εργαζόμενων, δεν έχει να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ, τους προμηθευτές, ακόμα και την ασφάλιση των οχημάτων, που είναι φορτωμένος με δάνεια για να καλύψει τις υποχρεώσεις του, πως χρεώνεται ακόμα περισσότερο αυξάνοντας κατά 70% το ήδη υψηλό κόστος του έργου ; Είναι φανερό ότι τα επιπλέον 7 εκ. € είναι δημόσιο χρήμα δηλ. δικό μας (ακόμα και αν ένα μέρος του προέρχεται από κοινοτικά κονδύλια ή από το πρόγραμμα δημ. επενδύσεων) που θα λείψει από άλλα απαραίτητα έργα και που θα μετακυλιστεί στις πλάτες των κατοίκων.

Θεωρούμε ότι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι και αφορμή για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και τελικά σε βάρος των κατοίκων μέσω της υπερκοστολόγησης έργων.

Εμείς δηλώνουμε ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές, που συνδυάζονται με απαράδεκτη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, και καλούμε τις Βυρωνιώτισσες και τους Βυρωνιώτες να αντισταθούν σε αυτές και να καταδικάσουν τις δυνάμεις που τις ασκούν.

Καμιά εμπιστοσύνη στους διαχειριστές των αντιλαϊκών πολιτικών.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια