Ο “ομορφάντρας” από τον Βύρωνα

Πηγή: tanea.gr

Ο “ομορφάντρας” της πετυχημένης διαφήμισης, κατά κόσμον Μανώλης Μαυροματάκης, είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός με σπουδαία πορεία στο σινεμά και το θέατρο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Έφύγε όταν ήταν ενός έτους, γιατί ο πατέρας του ήταν ενωμοτάρχης της Χωροφυλακής κι έπαιρνε μεταθέσεις. Ακολούθησε τον πατέρα του στα χωριά της Εύβοιας και της Σύρου. Κλώτσησε μπάλες, έπιασε ψάρια και στα διαλείμματα παρακολούθησε μονοθέσια σχολεία. Τελικά εγκαταστάθηκε στον Βύρωνα το 1972 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο.

Στη Δραματική Σχολή του Βεάκη μπήκε το ‘88, στα 26 του. Στους γονείς του δεν άρεσε το ότι έγινε ηθοποιός. Η πρώτη συμμετοχή του στο σινεμά ήταν στις “Ήσυχες μέρες του Aυγούστου” του Παντελή Βούλγαρη. Είναι στο θέατρο σχεδόν 20 χρόνια. Η διαφήμιση είναι μέρος της δουλειάς του, όπως λέει και ο ίδιος.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Lifo αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Βύρωνα: “Από το 1972 που γυρίσαμε από την Ντελαγκράτσια, μένω στον Βύρωνα.Τότε, μπροστά από το πατρικό μου είχε χωματόδρομο. Ο Βύρωνας δεν είναι ίδιος παντού: αλλού θυμίζει Κυψέλη με τις πολλές πολυκατοικίες και αλλού θυμίζει τα προσφυγικά της Καισαριανής, με μονοκατοικίες, πρασιές και αυλές. Δεν ξέρω αν ο Βύρωνας είναι όμορφος ή άσχημος, αλλά εγώ τον αισθάνομαι πολύ δικό μου.”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Chris Bech

Πω πω πω πω πω πω πω Βύρωνα ζω μη με ξυπνάτε 😀

xristos

NAI NAI NAI OMORFANTRA MOUUUUUUUUUUUUUU