“Ή Αυτοί ή Εμείς…”

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων – Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τους εργαζόμενους και τους πολίτες:

Προς τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε σε πολυήμερη κινητοποίηση όχι γιατί το θέλουμε, αλλά γιατί αναγκαζόμαστε. Δεν διεκδικούμε προνόμια, παρά μόνο την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας, που εδώ και μήνες η κυβέρνηση και η τρόικα μας αφαιρούν.

Οι μισθοί που παίρνουμε δεν φτάνουν για να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα και το γάλα των παιδιών μας.

Πέρσι έλεγαν εμάς προνομιούχους, γιατί παίρναμε 1.000 και 1.200 ευρώ και γιατί είχαμε σταθερή εργασία. Δεχθήκαμε επίθεση συντονισμένη, με στοιχεία ανακριβή και παραποιημένα. Σκοπός να στραφεί η μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης.

Μαζί με τη μείωση των δικών μας μισθών μειώθηκαν και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καταργήθηκαν και καταργούνται οι Σ.Σ.Ε., αυξήθηκε η ανεργία και κλείνουν κατά δεκάδες μαγαζιά και βιοτεχνίες. Απολύονται Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι και την ίδια στιγμή προωθούν την κατάργηση της Ε.Σ.Σ.Ε.

Θέλουν μισθούς Κίνας και συντάξεις πείνας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Μας κατηγορούν ότι δεν δείχνουμε ευαισθησία και ότι κινδυνεύει η Δημόσια υγεία από τα σκουπίδια που μένουν στους δρόμους. Ποιοι; Αυτοί που επιβάλλουν χαράτσια σε ανέργους και ηλικιωμένους, εκδικούνται τους πολύτεκνους, απομυζούν τους συνταξιούχους και επιδεικνύουν πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.

Απαντάμε ότι αυτό που κινδυνεύει σήμερα είναι η ψυχική υγεία, αλλά και η φυσική υπόσταση των Ελλήνων, από τα βάρβαρα-αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Αν τους αφήσουμε δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Δεν θα έχουμε στοιχειώδη εκπαίδευση για τα παιδιά μας, κοινωνική περίθαλψη για μας και τις οικογένειές μας, νοσοκομειακή περίθαλψη, παιδικούς σταθμούς και δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στα προς το ζην.

Η υγεία του λαού μας κινδυνεύει απ’ την εξαθλίωση που οδηγούν τον Ελληνικό λαό και την προσβολή της αξιοπρέπειάς του από μια εθελόδουλη κυβέρνηση που έχει παραδοθεί στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους για να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» του Ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της χώρας.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αδιέξοδης πολιτικής του κοινού μετώπου Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ.

Διεκδικούμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, την ανακατανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών και των εργαζομένων και την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.

Ο αγώνας ο δικός μας είναι και δικός σας αγώνας. Ας τους γυρίσουμε την πλάτη και ας συνταχθούμε σε έναν κοινό αγώνα: Εργαζομένων-Ανέργων και Αυτοαπασχολούμενων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να υπερασπίσουμε το μέλλον του Λαού και του τόπου.

Μόνο ο εργαζόμενος λαός μπορεί να το κάνει. Αυτοί θα δραπετεύσουν, θα φύγουν νύχτα. Έτσι έκαναν στις κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Αρκεί και ο Ελληνικός λαός να κάνει το ίδιο, όπως έκανε και στο παρελθόν.

Εμείς ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ Παιδεία, Υγεία, Δημόσια περιουσία. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !!!
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ιωάννης Δασκαλόπουλος

Κύριε Δήμαρχε του Βύρωνα,

Έχουμε όλοι μας εκπλαγεί με την πρωτοφανή ανοχή και αναποτελεσματικότητα του Δήμου, ο οποίος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν καθαρό εκβιασμό από την πλευρά των γνωστών και μη εξαιρετέων συνδικαλιστών. Έναν εκβιασμό που έχει γίνει πλέον επικίνδυνος για όλους μας και πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Την ώρα που τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει ολόκληρα βουνά έξω από τα σπίτια μας και αποτελούν επικίνδυνες εστίες μόλυνσης, καθόμαστε όλοι μας θεατές υποφέροντας σαν να φταίμε εμείς που οι συνδικαλιστές του Δήμου χάνουν τα προνόμιά τους.

Κύριε Δήμαρχε, οι δημότες και οι κάτοικοι του Βύρωνα σας εμπιστευθήκαμε διότι πιστεύουμε ότι έχετε την ικανότητα και τη δύναμη να δίνετε λύσεις και να μην αφήνετε τέτοιες συμπεριφορές να υπονομεύουν τη ζωή μας.

Πριν δούμε να εκτυλίσσονται σε αυτή την πόλη σκηνές που θα θυμίζουν εμφύλιο πόλεμο, σας καλώ να επιστρατεύσετε τα οχήματα του Δήμου, να καλέσετε όποιους από τους υπαλλήλους του Δήμου έχουν διάθεση να συνεργαστούν και σε περίπτωση που αυτά δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, να καλέσετε βοήθεια από άλλους Δήμους ή ακόμα και ιδιώτες.

Εγώ από την πλευρά μου ως κάτοικος της περιοχής θα συμφωνούσα απόλυτα να πληρώσω κάποιο ποσό από τις οικονομίες μου προκειμένου να σταματήσει αμέσως αυτή η επικίνδυνη και θλιβερή κατάσταση. Αν ο Δήμος μας έχει πληθυσμό 130.000 κατοίκους, έχει περίπου 30.000 νοικοκυριά. Αν κάθε νοικοκυριό δεχόταν μια εφ άπαξ επιβάρυνση της τάξεως των 3 ευρώ, θα συγκεντρώναμε συνολικά το ποσό των 90.000€ περίπου, ώστε να αγοράσουμε τις υπηρεσίες ιδιωτών για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επίσης, γιατί δεν κάνετε μια κίνηση να απευθυνθείτε σε εμάς τους κατοίκους και να ζητήσετε εθελοντική συμμετοχή όλων μας στην αποκομιδή των απορριμμάτων? Γιατί δεν επιχειρείτε να οργανώνετε ομάδες πολιτών? Αν το κάνετε είμαι σίγουρος ότι θα έχει τόση επιτυχία όση είχε το 2004 το κίνημα εθελοντισμού!

Αν τους περάσει τώρα, κάθε φορά που θα έχουν διεκδικήσεις θα χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο και πάλι θα πληρώνουμε εμείς το τίμημα!

Η απάντησή μας στο “οι αυτοί οι εμείς” επειδή είμαστε και “εμείς” οι κάτοικοι του Βύρωνα εδώ αν και μας ξέχασαν, είναι “ΕΜΕΙΣ” οι κάτοικοι και οι Δημότες αυτής της πόλης που υποφέρει.

Λάβετε δράση τώρα!