Ζητείται ανθρωπιά

Ένα λυπηρό περιστατικό που συνέβη στο Βύρωνα, μας υπενθυμίζει οτι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η αλληλεγγύη στους κοινωνικά αδύναμους θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.

Εχθές το μεσημέρι γύρω στις 12:45 έγινα μάρτυρας ενός θλιβερού περιστατικού. Στην οδό Θάλειας στον Βύρωνα, ένας άστεγος έψαχνε ένα κάδο με σκουπίδια, αναζητώντας λίγη τροφή. Ξαφνικά μια γυναίκα, που καθόταν στο μπαλκόνι επάνω από τον κάδο, άρχισε να διαμαρτύρεται και φωνάζει στον άστεγο να φύγει και να μην τολμήσει να ξαναπατήσει το πόδι του στην γειτονιά διότι έβγαζε τα σκουπίδια από τον κάδο, με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα και να μην μπορεί να καθίσει στο μπαλκόνι της.

Ένας γείτονας που βρισκόταν ακριβώς απέναντι αντέδρασε, λέγοντάς της οτι ο άνθρωπος το κάνει από ανάγκη και οτι χρειάζεται βοήθεια. Ακολούθησαν ορισμένοι διαξιφισμοί μεταξύ τους, με την κυρία να τον χρακτηρίζει “κατίνα” και “κουτσομπόλη” που ασχολήθηκε με το συμβάν. Τότε στο μπαλκόνι εμφανίστηκε ακόμα ένας άντρας, πιθανόν ο σύζυγος της κυρίας, ο οποίος τον απειλείσε οτι θα του κάνει μήνυση (!!!) διότι δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται.

Το περιστατικό έληξε με τον γείτονα, που υπερασπίστηκε τον άστεγο, να αποχωρεί λέγοντας τους ότι εύχεται να μην βρεθούν ποτέ στην θέση του άτυχου συνανθρώπου μας.

Θεωρώ οτι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η αλληλεγγύη στους κοινωνικά αδύναμους θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας και να μη βάζουμε τη βόλεψή μας πάνω από όλα. Υπάρχουν συνάθρωποί μας που μας έχουν πραγματικά ανάγκη, ακόμα και αν χρειαστεί να μυρίσει για λίγο άσχημα το μπαλκόνι μας…

Αναγνώστης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Leo Konstadinidis

θα γινουν και χειροτερα.

Yiannis D. Tsimbirakis

εκεί καταντήσαμε? να μας ενοχλεί πλέον η ανάγκη του άλλου? κάποτε θα κατέβενε η κάθε νοικοκυρά να τον ταίσει, που πήγε η ανθρωπιά…ΠΟΥ?