Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα

Οι “Πολίτες του Βύρωνα”, με ανακοίνωση τους, τονίζουν οτι τα μέτρα του Υπουργίου Υγείας δεν επαρκούν για να διασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βύρωνα.

Το Κέντρο Υγείας να έχει σταματήσει από τις 17 Σεπτεμβρίου 2011 να εφημερεύει και  κλείνει στις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψη ιατρών, ενώ από τις 31 Οκτωβρίου σταμάτησε ακόμη και τις συνταγογραφήσεις στους ασθενείς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με ημίμετρα το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βύρωνα. Είναι γνωστό ότι εξ αιτίας της ανάλγητης πολίτικης της κυβέρνησης και στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα και το ΔΝΤ, το Κέντρο Υγείας έχει σταματήσει από τις 17 Σεπτεμβρίου 2011 να εφημερεύει και κλείνει στις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψη ιατρών, ενώ από τις 31 Οκτωβρίου σταμάτησε ακόμη και τις συνταγογραφήσεις στους ασθενείς.

Όπως μας διαβεβαίωσε η κ. Αποστόλου υποδιοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας στάλθηκαν δυο αποσπασμένοι ιατροί (Παθολόγος – καρδιολόγος) για διάστημα περίπου τριών μηνών και τις επόμενες ημέρες θα έρθει με απόσπαση και μια ιατρός γενικής ιατρικής.

Γίνεται φανερό ότι με τις αποσπάσεις αυτές θα καλυφτεί ένα μέρος των αναγκών, δεν επαρκούν όμως για να διασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία του κέντρου υγείας και η δυνατότητα του να εφημερεύει καθημερινά.

Ακόμα και αυτά τα ημίμετρα οφείλονται στις κινητοποιήσεις των πολιτών, των φορέων και όλων όσων ενδιαφέρθηκαν για να συνεχισθεί η λειτουργία του κέντρου υγείας.

Οι πολίτες του Βύρωνα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του κέντρου υγείας μέχρι να προσληφθούν μόνιμοι ιατροί και για την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Πολίτες του Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια