Και ο Δήμος Βύρωνα κατά του τέλους ακινήτων

Πηγή: enet.gr

Με παραλλαγές και προβληματισμούς επεκτείνεται το «δίκτυο» των δήμων που εφαρμόζουν ή αναζητούν τρόπους αντίστασης στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι διαμορφώνεται ένας νέος δημοτικός «άξονας», με αφετηρία το Δήμο Περιστερίου, απ’ τον οποίο αποφασίστηκε να κατατεθούν εξώδικα σε κάθε μέλος της διοίκησης της ΔΕΗ και υπόμνημα στην Εισαγγελία, όπου οι αρμόδιοι τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους για πιθανές βλάβες στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα όσων μείνουν χωρίς ρεύμα.

Γραμμή συνεννόησης με το δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη άνοιξε ήδη ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς (κοινό τους χαρακτηριστικό ότι κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι, ενώ στο παρελθόν είχαν στηριχθεί από τη Ν.Δ.), ο οποίος δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ότι θα καταθέσει και εκείνος εξώδικα και υπόμνημα στην Εισαγγελία, αλλά και προσφυγή για την καταχρηστικότητα των μέτρων που αφορούν όσους απαλλάσσονται. «Δεν είναι δυνατόν να αναγκάζονται οι μακροχρόνια άνεργοι να καλούνται να πληρώσουν και μετά να προσφεύγουν για να τους επιστραφεί το ποσό που ήδη πλήρωσαν, ενώ δεν έχουν να φάνε», λέει ο κ. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος λέει ότι δεν στηρίζει το κίνημα τού «δεν πληρώνω γενικώς», αλλά θα προστατεύει μέσω της νομικής του υπηρεσίας τα νοικοκυριά που πραγματικά δεν τα βγάζουν πέρα, τα οποία γνωρίζει μέσω της συμμετοχής τους σε άλλα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Σχετική εισήγηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, αναμένεται στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια