Μαζική η συμμετοχή των πολιτών στον συμβολικό αποκλεισμό των στρατοπέδων Σακέτα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Βροντερό όχι στην τσιμεντοποίηση του Υμηττού στέλνει ο Δήμος μας

Την ίδια ώρα που η Αττική μετράει τις πληγές της από τις δασικές πυρκαγιές, κάποιοι επιμένουν να κτίζουν εντός της Β? ζώνης προστασίας του Υμηττού. Εκατοντάδες πολίτες –  με τον Βύρωνα να δίνει δυναμικά τον παλμό- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων Σακέτα, σήμερα 25 Αυγούστου, στις 07.00 το πρωί. Αφορμή η κατασκευή 36 κτισμάτων εντός του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ. στη Β΄ Ζώνη του Υμηττού.

«Αυτή η συμβολική κίνηση είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, πλαισιωμένος από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Γωγώ Φιλίππου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ Άγγελο Μαδή. «Οι 15 Δήμαρχοι (μέλη του ΣΠΑΥ) παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως το Σύνταγμα της χώρας μας απαιτεί και, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές και παραταξιακές διαφορές μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία του Υμηττού και αντιστεκόμαστε έμπρακτα στην προσπάθεια του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να χτίσει 36 κατοικίες (2.000 τ.μ μπετόν) μέσα στο δάσος!»

Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Β? Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Ανδριοπούλου, ο τέως Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης, ο Γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, ο Αντινομάρχης Αθήνας Χάρης Πασβαντίδης, το μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού Πάνος Τριγάζης, οι Δήμαρχοι Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου και Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Βύρωνα και μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας του Υμηττού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, πέρα από το Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, εκπροσώπησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βύρωνας: Ανάπτυξη – Προοπτική Παναγιώτης Κόνσουλας, Ενωτική Παμβυρωνιωτική Δημοτική Κίνηση Παναγιώτης Πάλμος, Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα Σταύρος Τζωρτζιώτης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Στάση Βύρωνα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρίστος Γώγος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ανδρίτσος, Κώστας Καλημέρης, Πολύκαρπος Αντωνίου, Πετρούλα Μπαστέα, Ρένα Παπαγεωργίου, Ζέφη Γράψα και Βαγγέλης Μακράκης, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάρω Αδαμοπούλου, Πόπη Αλιφραγκή, Ελένη Γερασιμίδου, Αλέξης Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Δάρρας και Τάκης Δαρλαγιάννης.

Ο αποκλεισμός των στρατοπέδων επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Βύρωνα αλλά και των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που έκλεισαν τον δρόμο με απορριμματοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Στη συνέχεια, όλοι μαζί τοποθέτησαν συμβολικά ένα πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο της πρώην 350 Π.Μ.

Παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες, ακολουθούν κι άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις του ΣΠΑΥ, όπως η εκδήλωση-συναυλία διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου, με στόχο να αποδοθούν τα στρατόπεδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια