Προχωράνε τα έργα στο Δήμο Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα και τις συνεχείς περικοπές των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ από το κράτος, σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερα σημαντικά έργα για την πόλη μας. 

Τα εργοτάξια του Κλειστού Κολυμβητηρίου, του Γυμνασίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρέα, του «Σταθοπούλειου» Πολιτιστικού Πολυκέντρου και του Παιδικού Σταθμού στην Παύλου Μελά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από τους επιβλέποντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης μας -επί των οδών Ανθ. Γαζή και Αρχ. Χρυσοστόμου- κατασκευάζεται σύμφωνα με τις αρχές και τις απαιτήσεις του βιοκλιματικού σχεδιασμού, σεβόμενο όλες τις σχετικές διατάξεις (πολεοδομικές, περιβαλλοντικές κ.ο.κ.). Το Κολυμβητήριο, χωρητικότητας 202 θεατών, πρόκειται να έχει μία 33άρα πισίνα καθώς και δεύτερη πισίνα εκμάθησης, ενώ μέσω της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου ενοποιείται με το παράπλευρο Κλειστό Γυμναστήριο.  Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχισή του από πλευράς ροής χρημάτων γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

«Κόσμημα» για την πόλη μας αποτελεί το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Καρέα και το παρακείμενο Κλειστό Γυμναστήριο. Το νέο σχολείο του Καρέα αποτελείται από 15 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες τεχνολογίας και φυσικοχημείας, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων. Το παρακείμενο Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο είναι χωρητικότητας 320 θεατών, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ ενώ είναι προσβάσιμο και για ΑΜΕΑ. Το έργο είναι βιοκλιματικό, με χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, ενώ κάνει χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ηλιακής ενέργειας και ανακύκλωση βρόχινου νερού.

Το πολιτιστικό πολυκέντρο «Σταθοπούλειο» βρίσκεται στη συμβολή της οδού Ιονίων Νήσων με τη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου (Κατεχάκη) και έχει συνολικό εμβαδόν 235τ.μ. Μετά την ολοκλήρωσή του, το «Σταθοπούλειο» πρόκειται να φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις και διαλέξεις, το εργαστήρι κεραμικής αλλά και ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Το πολυκέντρο έχει άμεση πρόσβαση για ΑΜΕΑ, ενώ έμφαση δίνεται και στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου και την ανάδειξη των υπαίθριων καθιστικών.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός (λεωφόρος Αγ. Ιωάννη Καρέα και Παύλου Μελά), με συνολικό εμβαδό 204τ.μ., αποτελείται από δύο τμήματα νηπίων και ένα τμήμα βρεφών, ενώ στον αύλειο χώρο του ενσωματώνεται Παιδική Χαρά με νέα όργανα και εκτεταμένη διάστρωση ελαστικού τάπητα ασφαλείας. Ο Παιδικός Σταθμός είναι πλήρως προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών που πρόκειται να φιλοξενήσει και γίνεται προσπάθεια για να εγκριθούν οι αναγκαίες προσλήψεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να λειτουργήσει μέσα στη νέα σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σχετικά με τα έργα: «Στις δύσκολες δημοσιονομικές συγκυρίες και στη λογική των παράλογων περικοπών των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ από το κράτος, η Δημοτική μας Αρχή συνεχίζει να απαντά με έργα ουσίας προς όφελος των πολιτών. Οι Κασσάνδρες και οι γνωστοί-άγνωστοι “αναλυτές” βιάζονται στην προσπάθειά τους να μηδενίσουν την τεράστια δουλειά που γίνεται σε μία δύσκολη και μεταβατική περίοδο για το Δήμο μας. Ας όψονται… Συνεχίζουμε με σχέδιο και όραμα για την πόλη μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Xenophondas Holevas

Τρέμουμε στην ιδέα της διακοπής ή της επόμενης καθυστέρησης κάποιων από τα έργα αυτά ,που αποτελούν ουσιαστικές βασικές ανάγκες και όχι έργα βιτρίνας όπως κάποιοι θέλουν να ισχυρίζονται.

Όσες φορές αυτά τα έργα καθυστέρησαν ή διακόπηκαν κάποιοι δυστυχώς «καλοί» Βυρωνιώτες έκαναν προσπάθειες να τα καθυστερήσουν και να τα μπλοκάρουν, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν αγώνες σε υπουργεία , Επιτροπές , Νομαρχίες, για να τα ξαναβάλουν μπρός,… να μην ματαιωθούν, …ή έστω να μην ξεχαστούν και βγουν από τις προτεραιότητες της πολιτείας . Ας σκεφτούμε λίγο καλύτερα , πίσω από όλα αυτά τα κτήρια σε λίγα χρόνια θα βγαίνουν νέα Παιδιά , χρήσιμοι και ώριμοι άνθρωποι που θα υποστηρίζουν με την δική τους σειρά και αυτοί την τοπική κοινωνία .

Οι προσφυγές που καθυστερούν έργα «Παιδιών» , τα κουραστικά θεωρητικά λόγια , τα φοβικά σύνδρομα του τι θα συμβεί όταν και εάν γίνει το ένα και όταν γίνει το άλλο …είναι μέσα από το Βύρωνα δυστυχώς…!

Έπειτα όμως δεν αποτιμάτε το κόστος της καθυστέρησης ούτε τους αποδίδονται οι ευθύνες για λογαριασμό των υπολοίπων…

… όταν τα πούλμαν ανεβοκατεβάζουν τα Παιδιά σε άλλα σχολεία για χρόνια εξ αιτίας των καθυστερήσεων ανέγερσης δεν προβληματίζονται…

…όταν τα Παιδιά δεν κάνουν αθλητισμό εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν προβληματίζονται…

…όταν και παρακαλούμε την Ηλιούπολη , τα Ιλίσια , την Αργυρούπολη και πληρώνουμε υψηλές συνδρομές ως δημότες άλλης περιοχής για να μάθουν κολύμβηση τα Παιδιά μας δεν προβληματίζονται…

…όταν εγκαινιάζονται έργα Παιδείας ή Αθλητισμού, δεν μπορεί να στεναχωρούν κάποιους ή να ικανοποιούν κάποιους …ή είμαστε όλοι μαζί περήφανοι που δουλεύουμε και σκεφτόμαστε για τα Παιδιά μας με προοπτική μέλλοντος, ή είμαστε όλοι μαζί στενόμυαλοι ή αδιάφοροι και βλέπουμε στο μισό μέτρο, συζητώντας το αν, το ίσως και το μπορεί…

Είναι κρίμα να μην χαιρόμαστε όλοι μαζί τα αδιαμφισβήτητα σημαντικά έργα!

XAΡΗΣ ΜΑΝΤΑΣ

υπάρχει κάποια εξέλιξη στην κατασκεύη της “μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πράσινης διαδρομής”;