Ίσως να αρχίζει κάτι να αλλάζει στη συμπεριφορά των Ελλήνων

Χιλιάδες  άνθρωποι όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα νεότερες ηλικίες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και παραμένουν εκεί – η ώρα είναι  10.30 το βράδυ διαμαρτυρόμενοι στα νέα μέτρα που ετοιμάζει να επιβάλει η κυβέρνηση και το Μνημόνιο στην κοινωνία.

Μπορεί να μην υπήρχαν πανό παρά μόνο δυο- τρία, να μην φώναζαν ντουντούκες, είναι όμως μια μεγάλη πολιτική διαδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη που δείχνει ότι η οργή του λαού αρχίζει να ξεχειλίζει. Τα συνθήματα που ακούγονται είναι «Κλέφτες- κλέφτες», «Ε!-Ε!-Ε! πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ», «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί».

Μαζική και δυναμική ήταν η πορεία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ οι οποίοι συναντήθηκαν στο  Σύνταγμα με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Τέτοιες συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες χρειάζεται να γίνουν σε κάθε πλατεία και γωνιά της Ελλάδας. Μπορεί να γίνει γιατί όχι και στην δική μας γειτονιά το Βύρωνα. Ας το επιχειρήσουμε ως ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, ηλικιωμένοι, επαγγελματίες που βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, νοικοκυρές που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να γεμίσουν το καλάθι . Όλοι όσοι δεν σωπαίνουν, δε συναινούν και θέλουν να ανατραπούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που διαλύουν την ζωή μας.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια