Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε 2ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης

Με τη συμμετοχή Εθελοντικών Ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το  2ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Πυρόσβεσης, Διάσωσης, που διοργάνωσαν οι εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος  Δήμου Βύρωνα με την υποστήριξη τουΣυνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης & Υμηττού (ΣΠΑΥ), στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στις 6, 7 και 8 Μαΐου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερώσεις, επιδείξεις, ημερίδα «Εθελοντισμού» και αγωνίσματα σχετικά με τη δράση των εθελοντών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από  το  Πυροσβεστικό Σώμα, διασώστες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., στελέχη από τη WWF Ελλάς, τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΥ και εκατοντάδες μαθητές της περιοχής, ενώ τους εθελοντές συνεχάρη ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, o Ερευνητής – Δασολόγος Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλο ανέπτυξε το θέμα «κίνδυνοι κατά τη δασοπυρόσβεση και ασφάλεια προσωπικού». Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του απένειμε τιμητική πλακέτα για τη συμβολή του στην κατάρτιση των εθελοντών σε θέματα δασικών πυρκαγιών.

Την τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν αγωνίσματα – ασκήσεις διάσωσης. Νικητές αναδείχθηκαν η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (1η θέση), η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης (2η θέση) και οι Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης Ροδόπολης (3η θέση). Τη βράβευση πραγματοποίησε, ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Στο χώρο του Θεάτρου Βράχων, ο ΣΠΑΥ προέβαλε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα LIFE– AMIBIO(Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων) που προβλέπει την έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό, έχοντας αναρτήσει σχετικό πανό. Παράλληλα, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο Διευθυντής του ΣΠΑΥ Βασίλης Νομικός έκανε αναφορά τόσο στο συντονιστικό ρόλο του Συνδέσμου επί των 11 Δήμων μελών του, για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών όσο και στο κοινοτικό πρόγραμμα LIFE– AMIBIO.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια