Συλλογή υπογραφών για τη διάσωση του κινηματογράφου ”Λουίζα”

Πρωτοβουλία κατοίκων του Δήμου Βύρωνα ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για την αξιοποιήση του κινηματογράφου «Λουϊζα» για τις ανάγκες του δημοτικού πολιτισμού.

Σας στέλνουμε το υπόμνημα κατοίκων του Δήμου Βύρωνα για την Λουϊζα, το οποίο, όπως θα δείτε, επεκτείνεται και στο θέμα των ΥΠΟΔΟΜΩΝ για  τον πολιτισμό.

Το κείμενο έχει ήδη υπογραφεί απο 32 πολίτες. Η Πρωτοβουλία αυτή ανήκει αποκλειστικά σε κατοίκους του Βύρωνα  και δεν εκφράζει ούτε συνδέεται με κάποια οργάνωση κλπ.

Το υπόμνημα δεν ανοίγει όλο το θέμα του πολιτισμού στον Βύρωνα και σωστά….Γι΄αυτό  δεν επεκτάθηκε σε άλλα ζητήματα όπως π.χ στο θέμα του παλιού Δημαρχείου κλπ.

Αυτή την στιγμή λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων, το υπόμνημα στέκεται κύρια στο επείγον ζήτημα της “Λουϊζας” , στην αξιοποίηση του κτηρίου στα “ΑΣΤΡΑ”, που ο Δήμαρχος σχεδιάζει να το νοικιάσει σε ιδιώτες καθώς και στο ΑΜΕΣΟ αίτημα της δημιουργίας ενός ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Δεν ήταν στις προθέσεις μας να ανοίξουμε όλο το ΖΉΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΣΤΙΣΜΟΥ.

Εκτός απο την καθυστερημένη και εμπορική αντίληψη που η δημοτική ηγεσία έχει για τον πολιτισμό, ένας πρόσθετος παράγοντας που εμποδίζει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην Δήμο είναι η  φοβερή ανεπάρκεια πολιτιστικών υποδομών, για την οποία την ευθύνη έχουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και η δημοτική αρχή.

Το υπόμνημα αυτό έχει σαν σκοπό να ενημερώσει και να προσκελκύσει την ευρύτερη υποστήριξη πολιτών, πάνω στα θέματα που θέτει, και να κάνει μια πρώτη προσπάθεια ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ αυτού του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος που λέγεται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Χωρίς την συσπείρωση, την παρουσία και την κινητοποίηση του βυρωνιώτη, η κατάσταση στον Πολιτισμό όχι μόνο θα παραμένει ίδια αλλά και θα επιδεινώνεται. Με την έννοια αυτή η υπογραφή σας αποτελεί μια σημαντική και απαραίτητη συμβολή για να κάνουμε ένα πρώτο βήμα στην ΑΝΑΔΕΙΞΗ αυτού του τόσο ζωτικού και σπουδαίου ζητήματος.

Πιστεύω ότι θα αποδειχτούμε άξιοι να συνεχίσουμε την προσπάθει και να συμβάλουμε ουσιαστικά ώστε η πολιτιστική και πνευματική ζωή της πόλης να πάει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Γι αυτό και το μάζεμα υπογραφών απο φίλους και γείτονες, που καταλαβαίνουν την σημασία αυτής της παρέμβασης, εχει πολύ μεγάλη σημασία και αποτελεί ουσιαστική βοήθεια σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Δ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ 6977.747431 ή 210 7628209 ή με e-mail ([email protected])

ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ Ή ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ή ΤΗΛ. ή ΜΑΙΗΛ.

Η περίοδος συλλογής υπογραφών  τελειώνει την Παρασκευή 15/4 το βράδυ οπότε και το υπόμνημα θα σταλεί στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το υπόμνημα θα ζητήσουμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο!


Όταν τελειώσει το μάζεμα των υπογραφών, την επόμενη εβδομάδα, θα μαζευτούμε για να συζητήσουμε τις παραπέρα ενέργειές, για την αξιοποίηση του υπομνήματος και να δούμε ευρύτερα τα ζητήματα του πολιτισμού.

Μπορεί ίσως πολλές φορές οι πρωτοβουλίες να ξεκινάνε απο κάποιος αλλά πρέπει παντα να θυμόσαστε ότι όλα τα δημόσια ζητήματα είναι πάντα ΜΙΑΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!


Δ. Σουλιώτης

Διαβάστε και υπογράψτε το υπόμνημα εδω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια