Ανακοίνωση της ΑΡ.ΠΑ. για την αύξηση των δημοτικών τελών

Άδικη και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 3,5%, σε ανακοίνωσή της, η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Η Δημοτική αρχή Βύρωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 23 Μάρτη εισηγήθηκε και αποφάσισε, με την πλειοψηφία που διαθέτει και καθορίζει όλες τις αποφάσεις του Δημ. Συμβούλιου, την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 3,5 %.

Πρόκειται για μια ακόμα αύξηση των φόρων, που επιβάλλει και πάλι η δημοτική αρχή κατά την πάγια τακτική της. Την ίδια ώρα που με τη βάρβαρη οικονομική πολιτική της κεντρικής εξουσίας μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις και αυξάνεται η ανεργία. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους και τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, των τροφίμων, των δημόσιων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών (συγκοινωνίες, ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, κ.α.). Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοτική αρχή δεν υπολόγισε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των κατοίκων του Βύρωνα και μετά το χαράτσι της αύξησης κατά 75 % των δημοτικών τελών που πληρώναμε για 3 χρόνια, επανέρχεται με νέες αυξήσεις. Ο ισχυρισμός της ότι το 3,5% είναι μικρό και μεταφράζεται σε λίγα ευρώ, είναι κυνικός. Τότε γιατί δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη κατά 3,5%. Η δικαιολογία της ότι τα λεφτά χρειάζονται για να μπορεί να ασκήσει την κοινωνική πολιτική, που διαφήμιζε προεκλογικά, δεν ισχύει. Από τα μέτρα ελάφρυνσης μερικών οικογενειών από τα τροφεία των παιδικών σταθμών ή τα προγράμματα γυμναστικής δεν προκύπτει επιβάρυνση για το δήμο. Η νέα φορομπηχτητική αύξηση των δημοτικών τελών είναι κοινωνικά άδικη και αποτελεί μια ακόμα πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής της δημ. αρχής Χαρδαλιά, που στα λόγια δήθεν καταγγέλλει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αλλά πράττει ακριβώς τα ίδια.

Είναι φανερό ότι από τα δημοτικά τέλη, την αύξησή τους και την όλη διαχείριση των οικονομικών του δήμου αυτοί που ωφελούνται είναι οι μεγάλες κατασκευαστικές και άλλες εταιρείες προμηθειών, συμβούλων και παροχής υπηρεσιών που αναλαμβάνουν έργα και προμήθειες του δήμου. Να θυμίσουμε τα έργα ασφαλτοστρώσεων και τα όσα έχουμε κατά καιρούς καταγγείλει, το κόστος των εκδηλώσεων ή τις προσλήψεις συνεργατών του δημάρχου.

Το πρόγραμμα τεχνικών έργων, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε επίσης σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, αποτελεί υλοποίηση στο μεγαλύτερο μέρος του, προεκλογικών ανοιγμάτων του 2010. Είναι πέρα, μακριά και αντίθετο από τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, που είναι τα έργα υποδομών και έργα για σχολεία, κοινωνική προστασία, πολιτισμό και αθλητισμό.

Επανερχόμαστε και απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί ο σημερινός τρόπος φορολόγησης των δημοτών, γιατί έχει κεφαλικό χαρακτήρα.
  • Μείωση-κατάργηση των δημοτικών φόρων-τελών για τους κατοίκους χαμηλών εισοδημάτων, π.χ. κατάργηση τους για την πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ..
  • Αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
  • Να πάψει ο δήμος να αποτελεί μεσάζοντα των οικονομικών συμφερόντων. Να σταματήσει να παίρνει δάνεια και να διοχετεύει το χρήμα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Να μην γίνεται μπαλάκι ανάμεσα σε κεντρικό κράτος και δήμο το θέμα των εσόδων για να υποβαθμίζονται οι κοινωνικές παροχές, να αποδοθούν οι χρωστούμενοι πόροι στους δήμους.
  • ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    Εγγραφή σε ενημερώσεις
    Ειδοποίηση για
    guest

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    0 Σχόλια
    Ενσωματωμένα σχόλια
    Δείτε όλα τα σχόλια