Οι επιτροπές γειτονιάς της Στάση Βύρωνα στο χώρο του Πικ – Νικ

Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου η προγραμματισμένη συνάντηση των τοπικών επιτροπών Ζωοδόχου Πηγής και Φρυγίας της Στάσης Βύρωνα. Σκοπός ήταν να αναδειχτεί το μείζον ζήτημα της απαξίωσης του δασικού χώρου του Πικ Νικ (απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο, το γήπεδο και το νεκροταφείο, σε ζώνη προστασίας του Υμηττού) και της μετατροπής του σε υπαίθριο πάρκινγκ.

Μοιράστηκε υλικό που ενημερώνει για την κατάσταση στον χώρο, ζητάει την αποκατάστασή του και καλεί σε συνέλευση των κατοίκων το επόμενο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο ίδιο σημείο για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων. Η αντίδραση των κατοίκων και των οδηγών που βρίσκονταν στην περιοχή ήταν θετική. Όλοι αναγνώριζαν ότι η υφιστάμενη κατάσταση (παρατημένος χώρος, μόνιμο πάρκινγκ φορτηγών και προσωρινό πάρκινγκ επισκεπτών του νεκροταφείου) είναι απαράδεκτη και ότι πρέπει να αλλάξει.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο παρακείμενο υπόγειο πάρκινγκ του νεκροταφείου για να εξεταστεί και η εκεί κατάσταση.

Τα αιτήματα των επιτροπών είναι:

  • Να διαφυλαχτεί ο δασικός χαρακτήρας του χώρου, να περιφραχτεί και να αποδοθεί ως χώρος πρασίνου στους κατοίκους
  • Να σταματήσει η χρήση του ως χώρου στάθμευσης
  • Να αξιοποιηθεί ο υπόγειος χώρος πάρκινγκ του νεκροταφείου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια