Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Σωματείου Εργαζομένων με τη Στάση Βύρωνα

Πηγή: Δημοτικός Αντίλογος

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Στάση Βύρωνα για το Ν.Π. Ισιδώρα Ντάνκαν.

Το Σωματείο Εργαζομένων έστειλε την Τετάρτη 16/02 επιστολή στη Στάση Βύρωνα στην οποία αναφέρει:

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με ομόφωνη απόφαση του υποστηρίζει τη θέση ότι τα ΝΠΔΔ του Δήμου εάν ενσωματωθούν στο Δήμο θα αναβαθμιστούν, θα ενισχυθεί ο κοινωνικός τους ρόλος, διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η μόνιμη σταθερή εργασία των εργαζομένων σ΄ αυτά και αποτρέπεται η μελλοντική ιδιωτικοποίηση τους με διάφορες μορφές (Σ.Δ.Ι.Τ., προγραμματικές συμβάσεις, μη κερδοσκοπικές εταιρείες κ.λπ.).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα με οριακή πλειοψηφία (Παράταξη Δημάρχου – Στάση Βύρωνα – κ. Χαλικιάς) αποφάσισε το Ν.Π.Δ.Δ.(ΝΤΑΝΚΑΝ) να παραμείνει αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ.

Μετά από αυτή την απόφαση η Δημοτική Παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι η στάση της αυτή καθορίστηκε με βάση τις θέσεις του Σωματείου.

  1. Η θέση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα είναι δημόσια διακηρυγμένη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με σαφήνεια και καθαρότατα. Δεν μπορεί λοιπόν τώρα η «Στάση Βύρωνα» να επικαλείται τουλάχιστον ανακριβείς θέσεις του Σωματείου .
  2. Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα με σαφήνεια παρουσίασε τις θέσεις του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/1/2011. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ειρωνικά χειροκροτήσαμε το αποτέλεσμα και επικρίναμε μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια τις παρατάξεις που υπερψήφισαν την απόφαση του Δημάρχου. Η οξύτητα των πολιτικών χαρακτηρισμών είχε να κάνει με τη στάση της παράταξής σας και δημοτικών συμβούλων που αντί να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων ενήργησαν αντίθετα και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που με την πολιτική της κυβέρνησης – Τρόικας – Ε.Ε. και την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στοχεύουν στο χτύπημα του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων, ιδιωτικοποιώντας περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες και στο χτύπημα της μόνιμης σταθερής εργασίας.

  3. Όσον αφορά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα κύριοι της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ» σας κάνουμε γνωστό – αν και το γνωρίζετε – ότι το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα ουδέποτε είχε εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο, ουδέποτε πήρε μέρος στις συνεδριάσεις του και δεν αντιλαμβανόμαστε τα υπονοούμενα που αφήνετε σε βάρος του Σωματείου.

Αλλού να ψάξετε για μικροπολιτικές αθλιότητες εκτός αν εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. . .

Στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων φαίνεται να απαντά ο Δημήτρης Κόκκαλης, Γραμματέας της Στάση Βύρωνα, μέσω της ιστοσελίδας της παράταξης.

Μπράβο παιδιά,συνεχίστε!!!

Οι πρόσφατες Δημοτικές εκλογές στο Βύρωνα, όπως όλοι γνωρίζουμε, ανέδειξαν 5 παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ αυτών οι τρείς από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πρόσκεινται στην Αριστερά, αρκετά μέλη των οποίων έχουν κοινή αναφορά, προερχόμενα από το Κ.Κ.Ε. Είναι παλιοί συναγωνιστές και σύντροφοι, ελπίζω και παλιοί φίλοι, που κάποια στιγμή οι διαφορετικές εκτιμήσεις τους για την πολιτική και την ιδεολογία, τους έκανε να παλεύουν από διαφορετικό μετερίζι. Πάντα όμως, έχοντας σαν κύριο μέλημα το τι εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. τους αγώνες των εργαζομένων και συνολικά του Λαϊκού κινήματος.

Είναι αλήθεια ότι με το πέρασμα των χρόνων και την πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», πολλά πράγματα, ιδιαίτερα στο «χώρο» του μυαλού της Αριστεράς ανατράπηκαν. Η Αριστερά παλεύει όχι μόνο για τα λαϊκά προβλήματα, αλλά και με τον εαυτό της. Και η μάχη με τον εαυτό της είναι σκληρή και αδυσώπητη. Πολλοί πρώην συναγωνιστές αποστασιοποιήθηκαν ή πέρασαν σε άλλα στρατόπεδα, αναζητώντας το εφικτό ή το προσωπικό τους βόλεμα. Άλλοι αυτοανακηρύχθηκαν ανένταχτοι, θεωρώντας ότι έτσι θα μπορέσουν να απελευθερώσουν την σκέψη τους ή δεν θα καπελώνονται. Άλλοι δημιούργησαν ομάδες, συλλογικότητες, κόμματα, έτσι ώστε να ζυμώνουν και να προωθούν τις απόψεις τους καλλίτερα. Και φυσικά άλλοι καθίσανε σπίτι τους, όχι μόνο γιατί κουράστηκαν, αλλά και επειδή δεν άντεχαν αυτή την ακατανόητη πάλη μέσα στους κόλπους της Αριστεράς, ορισμένες φορές και με ιδιαίτερη οξύτητα, που πολλές φορές σπίλωνε διαδρομές αγνών αγωνιστών.

Σεβαστά όλα αυτά. Σεβαστές βέβαια και οι διαφορετικές απόψεις. Αυτό που δεν γνωρίζω μέχρι πότε θα είναι σεβαστό, είναι αυτό το τελευταίο. Στο όνομα μιας οποιασδήποτε διαφωνίας ή διαφορετικής άποψης, που δια γυμνού οφθαλμού δεν μπορεί να κριθεί ως «αντεπαναστατική» ή «ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα», είναι σωστό να σπιλώνονται και να λοιδορούνται πολιτικές και προσωπικές διαδρομές ανθρώπων, που έχουν βάλει και αυτοί ένα λιθαράκι σε αυτό που λέμε, πάλη για τα συμφέροντα του λαού.

Αφορμή για αυτή την εισαγωγή, όπως μπορείτε να καταλάβετε, είναι η ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχθηκε η ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, ιδιαίτερα από ένα κομμάτι της Αριστεράς, συνεπικουρούμενο από κάποιους γκαιμπελίσκους, για την θέση που κράτησε στο θέμα του Ν.Π.Δ.Δ. της Ντάνκαν και ενδεχομένως και στα υπόλοιπα. Απορίας άξιο ήταν ακόμα, η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε και αφορούσε και τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο Πνευματικό κέντρο. Με υπονοούμενα ότι τα μέλη της Στάσης Βύρωνα, συμμαχούν με τον Χαρδαλιά, έχοντας κάποιο όφελος. Χωρίς βέβαια να μπορούν να προσδιορίσουν ποιο μπορεί να είναι αυτό, γιατί απλά δεν υπάρχει.

Η ανάγνωση των κειμένων που γράφτηκαν και η οξύτατη επίθεση που δεχθήκαμε, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε άλλους Δήμους, η στάση άλλων αριστερών παρατάξεων ήταν διαφορετική και ουσιαστικά υπέρ της ύπαρξης κάποιων νομικών προσώπων, με έκανε να καταλήξω στο εξής συμπέρασμα.

Κάποιοι, υιοθετώντας την στρατηγική επιλογή του Κ.Κ.Ε., δεν θέλουν την ενότητα της Αριστεράς ή την θέλουν με τους δικούς τους όρους. Θεωρούν ότι η περιχαράκωση κάνει καλό στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και το δικαίωμα στην διαφωνία είναι «ιερότερο» από την ανάγκη για συμπόρευση και συνεργασία. Η πρωτοβουλία που πήρε προεκλογικά η ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, για συνεργασία των αριστερών δημοτικών παρατάξεων, τάραξε τα νερά. Δημιούργησε προβληματισμό και συζητήσεις ανάμεσα σε αγωνιστές της Αριστεράς, που όπως όλοι μας βλέπουν, ότι ο πολυκερματισμός και η περιχαράκωση είναι μια αδιέξοδη πολιτική. Ιδιαίτερα σήμερα που το μαζικό κίνημα και οι κατακτήσεις δεκαετιών δέχονται λυσσαλέα επίθεση.

Αυτόν τον προβληματισμό προσπαθεί αυτή η τακτική να ακυρώσει. Έτριψαν τα χέρια τους οι κάθε λογής παντογνώστες, που βρήκαν ένα τόσο μεγάλο «διακύβευμα !!!», όπως αυτό της κατάργησης ή όχι των Ν.Π.Δ.Δ., για να τονίσουν την διαφωνία. Να σπιλώσουν υπολήψεις, να ακυρώσουν πολιτικές διαδρομές, να λασπώσουν και τελικά να επιτεθούν ιδεολογικά, στους «κακούς» αριστερούς της ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ, που μάλλον ότι κάνανε μπορεί και να το κάνανε για ίδιον όφελος, από τα τόσα που έχουν αποκομίσει ασχολούμενοι με την πολιτική στο Δήμο Βύρωνα!!! Που είναι κατά των εργαζομένων και υπέρ των μαύρων ταμείων!!! Και βέβαια να βρουν υποστηρικτές τους «σοσιαλιστές» του κου Κόνσουλα, που άλλο που δεν θέλουν. Την κατακερματισμένη αριστερά του 30% στο Βύρωνα, να τρώει την σάρκα της. Μπράβο παιδιά συνεχίστε!!!

Εμείς, επειδή ιδεολογικά πιστεύουμε, ότι στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης είναι η διάσπαση της Αριστεράς, που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής την έχει πετύχει – ας δούμε λίγο τις δημοσκοπήσεις ύστερα από τα τόσο βαριά μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας – δηλώνουμε ότι θα είμαστε αταλάντευτα υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, γιατί είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, για να αντιστραφεί το κλίμα, υπέρ του λαϊκού κινήματος. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές εκτιμήσεις, αλλά όχι τόσο μεγάλες που να δικαιολογούν τέτοιου είδους πρακτικές και να ακυρώνουν οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας. Δεν στρουθοκαμηλίζουμε στα οποιαδήποτε λάθη έχει κάνει ή και συνεχίζει να κάνει η Αριστερά. Αλλά δεν θα ακυρώσουμε και τους αγώνες δεκαετιών για μια καλλίτερη ζωή. Θα συνεχίσουμε γιατί πιστεύουμε, ότι οι πολίτες που αναζητούν πεδία συνεννόησης και κοινής πάλης, είναι περισσότεροι από αυτούς που έχουν στρατηγική επιλογή την διάσπαση στους κόλπους της Αριστεράς.

Δημ. Κόκκαλης

Γραμματέας της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια