Ενοποιούνται ο Αθλητικός Οργανισμός και το Πνευματικό Κέντρο;

Η δημοτική αρχή,  φαίνεται να απεργάζεται νέα σχέδια για να αποφύγει όσο γίνεται τον έλεγχο του δημοτικού  συμβουλίου και της αντιπολίτευσης στους τομείς του πολιτισμού και αθλητισμού. Οι τομείς αυτοί προσελκύουν το οικονομικό ενδιαφέρον της Τ.Α και κατ’ επέκταση του Βύρωνα, καθώς  είναι οι μόνες σχεδόν δραστηριότητές που μπορούν να αποφέρουν έσοδα και συνεπώς προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον παραγόντων της αυτοδιοίκησης,   δημοσίων σχέσεων, «χορηγών» και  διαφήμισης.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος σχεδιάζει την συγχώνευση του Αθλητικού  Οργανισμού και του Πνευματικού Κέντρου σε ένα νομικό πρόσωπο και τον αποχωρισμό του «Φεστιβάλ των Βράχων» από το σημερινό νομικό πρόσωπο ( ν.π) . Σύμφωνα με τα σχέδια αυτά, ο Δήμαρχος εμφανίζεται να σχεδιάζει την  ίδρυση μιας  μη κερδοσκοπικής εταιρίας από κοινού με τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού  και την ένταξη των δύο φεστιβάλ, αμφοτέρων των Δήμων, που γίνονται τώρα στα δύο θέατρα των Βράχων  στην  Εργάνη, στο νέο ενιαίο εταιρικό φορέα.

Η γραμμή που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της «Ντάνκαν»,  θα μπορούσε και εδώ να εφαρμοσθεί με επιτυχία καθώς την υπερασπίστηκαν και σημαντικά τμήματα των εργαζομένων του Κέντρου Χορού αλλά και πολίτες,  οι οποίοι απέναντι στο «δημοτική υπηρεσία»  το «δημόσιο» και  «κρατικό», τοποθετούνται μάλλον με επιφύλαξη και τις περισσότερες φορές απορριπτικά. Βασικό επιχείρημα της δημοτικής αρχής, στην περίπτωση του Φεστιβάλ, θα είναι και εδώ η επίκληση της  γραφειοκρατική αποστέωσης, η έλλειψη ευλυγισίας, η ακαμψία του δημόσιου λογιστικού, ο κίνδυνος να μη μπορέσει να λειτουργήσει το Φεστιβάλ, όπως θα έπρεπε, κλπ.

Πάντως η απόσπαση του Φεστιβάλ από το υφιστάμενο νομικό πρόσωπο (ν.π),  μέσω του οποίου ασκείται σήμερα η πολιτική του Δήμου στον Πολιτισμό, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες «ηθικών ισορροπιών και σκοπιμοτήτων», καθώς όλη αυτή η επιχειρηματολογία, που είναι ολοφάνερα διάτρητη, θα καταρρεύσει, αφού το Φεστιβάλ εντάσσεται ήδη εδώ και χρόνια σε ν.π και συνεπώς όλες οι αιτιάσεις περί νέου ξεχωριστού και μάλιστα εταιρικού σχήματος, απογυμνώνονται και ο ίδιος ο Δήμαρχος εμφανίζεται «γυμνός»,  εκτός φυσικά από την γνωστή πολιτική της παραπλάνησης, της απολυταρχίας  του δημαρχοκεντρικού συστήματος, και  της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, που καλύπτεται  και στηρίζεται  από  απο  μια γαλάζια δημοτική παράταξη, που δεν διαθέτει δική της σκέψη και δεν έχει φωνή, εκτός αν της το επιτρέπει ο «ρωμαίος επίτροπος».

Προανάκρουσμα των  οργανωτικών αλλαγών στα όργανα πολιτισμού και αθλητισμού, φαίνεται επίσης να αποτελεί και η σχεδιαζόμενη αφαίρεση της προεδρίας του Π.Κ από την κ. Δάφνη Πηνελόπη, η οποία σύμφωνα με κύκλους της αντιπολίτευσης, θα παραμείνει απλώς Αντιδήμαρχος πολιτισμού, εξέλιξη η οποία μάλλον ερμηνεύεται ως υποβάθμιση του ρόλους της αν όχι ταπεινωτικού παραμερισμού της, αφού στο τομέα του πολιτισμού, μετά τον σχεδιαζόμενο αποχωρισμό του Φεστιβάλ από το ν.π, με την  «γκλαμουριά», τα φωτό, την πολυτελή και χωρίς όρια διαφήμιση και το άφθονα χρήμα, στο επαναλαμβανόμενο και αμφιλεγόμενο εμπορικό περιεχόμενό του, θα παραμείνουν ελάχιστα πράγματα και μαζί το κραυγαλέο και σοβαρό έλλειμμα κτιριακών υποδομών για τον πολιτισμό, για το οποίο η δημοτική αρχή Χαρδαλιά βαθμολογείται με μηδέν.

Δεν αποκλείεται πάντως τα σχέδια αυτά να εμπνέονται επίσης από  διαιρέσεις και συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων ομάδων διεκδίκησης των αξιωμάτων και της νομής της εξουσίας, σχέσεις που φαίνεται να δοκιμάστηκαν εξ αιτίας της αδιαφανούς  και παράνομης οικονομικής διαχείρισης στο Π.Κ και των σοβαρών αποκαλύψεων, για τα οποία  ευθύνη, άλλης τάξεως βέβαια, έχουν και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ του νομικού προσώπου καθώς και οι  ίδιες οι δημοτικές παρατάξεις. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το όνομα του ενδεχόμενου αντικαταστάτη της σημερινής Προέδρου του Π.Κ.

Η «Επιτροπή για την Απογραφή της Κατάστασης στον Βύρωνα»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια