ΑΡ.ΠΑ.: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

Πηγή: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Η Αριστερή Παρέμβαση δηλώνει ότι πρέπει η Δημοτική Αρχή να ικανοποιήσει τα αιτήματα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα προς όφελος των δημοτών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Από την περασμένη βδομάδα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα είναι σε κινητοποιήσεις. Τα αιτήματα που προβάλλονται από το Σωματείο τους είναι τα παρακάτω :

  • Ένταξη των Νομικών Προσώπων στο Δήμο, κατάργηση της Δημοτικής Επιχείρησης και ενσωμάτωση της στο Δήμο, όχι δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης για τον πολιτισμό.
  • Εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Δημοτική Επιχείρηση.
  • Άμεσες προσλήψεις στις υπηρεσίες του Δήμου για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να αποτραπεί κάθε περίπτωση περάσματος δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  • Καταβολή στο προσωπικό του Δήμου των υπερωριών που τους οφείλονται για την περίοδο Νοέμβρης – Δεκέμβρης 2010 καθώς και των χρημάτων που οφείλονται σε εργαζόμενους του Δήμου (φύλακες, Αθλητικός Οργανισμός, Πνευματικό Κέντρο). Διασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων για την επόμενη περίοδο.

Πιστεύουμε ότι τα αιτήματα αυτά είναι δίκαια και η ικανοποίηση τους είναι προς το συμφέρον, όχι μόνο των εργαζομένων στο Δήμο, αλλά και όλων των δημοτών. Αυτό για τους παρακάτω λόγους :

  • Η ένταξη των δραστηριοτήτων και του προσωπικού των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων στο Δήμο περιορίζει τον κίνδυνο της παροχής των υπηρεσιών τους με τη λογική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή να μας βάζουν να πληρώνουμε επιπλέον για αυτές. Γίνεται οικονομία χρημάτων των δημοτών, γιατί δεν χρειάζονται έξτρα διοικητικές υπηρεσίες. Επίσης, με την ένταξη στο Δήμο οι δραστηριότητες αυτές ελέγχονται στοιχειωδώς από το Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να διαχειρίζονται από τα ανεξέλεγκτα, διορισμένα από το Δήμαρχο Διοικητικά Συμβούλια. Τέλος έτσι διασφαλίζονται καλύτερα τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού τους
  • Η κλαδική σύμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου, τόσο για τη διασφάλιση του προσωπικού, όσο και για την αποφυγή περιπτώσεων ευνοιοκρατίας.
  • Οι προσλήψεις προσωπικού από το Δήμο είναι αναγκαίες, το έχουμε άλλωστε επισημάνει πολλές φορές, για να βελτιωθεί το επίπεδο των υπηρεσιών του στους δημότες. Φυσικά οι προσλήψεις αυτές πρέπει να γίνουν με δημόσιες-διαφανείς-αντικειμενικές διαδικασίες και το προσωπικό που θα προσληφθεί να είναι ισότιμο με εκείνο που ήδη υπηρετεί, δηλαδή μόνιμο και με αποδοχές, που καθορίζονται από την κλαδική σύμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • Το να καταβληθούν στους εργαζόμενους δεδουλευμένα και υπερωρίες, που ήδη έχουν κάνει, και το να εξασφαλισθεί η περαιτέρω μισθοδοσία τους, είναι τόσο προφανή, που το γεγονός και μόνο ότι φτάσαμε σε απεργία και για το θέμα αυτό δείχνει την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στο Δήμο και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την πολιτική που ασκεί.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Ειδικά σήμερα, την περίοδο που όλοι βιώνουμε τις αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές με περικοπές μισθών συντάξεων και αύξηση του κόστους βασικών ειδών και υπηρεσιών, που προετοιμάζουν, με όχημα το πρόγραμμα Καλλικράτης, διάλυση κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής σε υγεία, παιδεία, πρόνοια είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντιδράσουμε σε αυτή την πολιτική και να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου σε όφελος των δημοτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια