Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αφού η συνάντηση που είχαν με το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά απέβει άκαρπη.

Το Σάββατο 12/2 και την Κυριακή 13/2  έχουν προγραμματίσει αποχή από την εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας.

Την Δευτέρα 14/2 έχουν κηρύξει στάση εργασίας 7-10 π. μ. σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Ενσωμάτωση όλων των Ν. Προσώπων στο Δήμο.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μην υποβαθμιστούν- διαλυθούν- ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του Δήμου.
  • Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Α. Ε.
  • Κατάργηση της Δ. Επιχείρησης και ενσωμάτωση στο Δήμο.
  • Όχι Δημοτική Επιχείρηση Α. Ε στον πολιτισμό.
  • Άμεση καταβολή των υπερωριών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και διασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα χωρίς καθυστέρηση.
  • Καταβολή των χρημάτων που οφείλει ο Δήμος σε εργαζόμενους ( φύλακες- Αθλητικό Οργανισμό –Πνευματικό Κέντρο).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
αναγνωστης

Γιατί επιδεικνύετε τόση αλαζονεία απέναντι στους εργαζόμενους και τέτοια αδιαφορία για την ταλαιπωρία των πολιτών κ. Δήμαρχε;

Ζω στο Δήμο Βύρωνα και έχω διαβάσει δηλώσεις ή έχω ακούσει ομιλίες σας κ. Δήμαρχε που αναφέρετε συχνά ούτε δεξιά ούτε αριστερά μόνο μπροστά.
Διακρίνω όμως μια αλαζονεία από την μεριά σας ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων. Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις τους διακρίνω ότι δεν είναι παράλογα αυτά που διεκδικούν. Εκτός και αν είναι παράλογο να απαιτεί κανείς όταν εργάζεται να πληρώνεται στην ώρα του, εάν είναι παράλογο να περιοριστούν οι σπατάλες που γράφουν τα πανό που έχουν κρεμαστεί στην πόλη , εάν είναι παράλογο να περάσουν τα Νομικά Πρόσωπα στο Δήμο και να έχετε οικονομία στα λειτουργικά έξοδα, εξοικονόμηση προσωπικού κ.λπ. , να γίνουν προσλήψεις προσωπικού εκεί που χρειάζεται.
Οι πολίτες γιατί θα πρέπει να έχουμε τα σκουπίδια μπροστά στην πόρτα μας εξ αιτίας της διαμαρτυρίας των εργαζομένων, αφού έχουμε πληρώσει εκ των προτέρων δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ; Εκτός και εάν η ΔΕΗ δε σας αποδίδει τα χρήματα.
Γιατί θα πρέπει να φεύγω από τη δουλειά μου (είμαι ελεύθερος επαγγελματίας) να πηγαίνω για ένα χαρτί στο Δημαρχείο και να είναι κλειστό, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν στάση εργασίας διεκδικώντας να πληρώνονται στην ώρα τους.
Δείτε τα πράγματα διαφορετικά κ. Δήμαρχε. Είναι υποχρέωση δική σας και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Βρείτε σημεία σύγκλισης με τους εργαζόμενους, αυτό θα είναι προς όφελος της πόλης.
Η αλαζονεία και η αδιαφορία απέναντι στους πολίτες και τους εργαζόμενους είναι κακός σύμβουλος.
Αναγνώστης.

athan

Ποια δημοκρατία είναι αυτή που επιτρέπει στον καθένα να παίζει με την υγεία μας; Τους εργαζομένους στο δήμο τους πληρώνω εγώ και όλοι οι υπόλοιποι. Να πάνε αμέσως στη δουλειά τους, αρκετά τους ανεχτήκαμε!