Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για το Ν.Π. “Ισιδώρα Ντάνκαν”

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για την μη ενσωμάτωση του Ν.Π. “Ισιδώρα Ντάνκαν” στο Δήμο Βύρωνα και τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στο Δήμο πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας 7 – 10 π.μ. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Το βράδυ έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε θέμα συζήτησης και απόφασης το Ν.Π.Δ.Δ. της σχολής ΝΤΑΝΚΑΝ να διατηρηθεί ως τρίτο ξεχωριστό Ν. Πρόσωπο και να μην ενσωματωθεί στο Δήμο ως πολιτιστικός οργανισμός.

Η Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά έκανε το πρώτο βήμα εφαρμόζοντας τον Καλλικράτη, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα να μην ενσωματωθούν όλα τα Ν. Π. στο δήμο. Απώτερος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι τα Ν. Πρόσωπα των Παιδικών Σταθμών, του Αθλητικού Οργανισμού, του Πνευματικού Κέντρου, του Δημοτικό Γυμναστηρίου, του ΝΤΑΝΚΑΝ, να μην περάσουν στο Δήμο ώστε να μπορούν έμμεσα να ιδιωτικοποιηθούν μέσα από προγραμματικές συμβάσεις, ΣΔΙΤ, ή άμεσα μέσα από τη Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε. ή μέσα από τις λεγόμενες κοινωνικές εταιρείες, όπως σχεδιάζει να κάνει με το Φεστιβάλ των Βράχων.
Η Δημοτική Αρχή κινείται στη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής. Θέλει να αναπτύξει την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματικότητα σε αυτούς τους τομείς. Αντιλαμβάνεται τις υπηρεσίες αυτών των Ν. Προσώπων ως εμπόρευμα και όχι σαν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα που παρέχονται στους πολίτες. Οι δημότες χρήστες των υπηρεσιών αυτών πρέπει να βάζουν διαρκώς το χέρι στην τσέπη.

Ο κ. Χαρδαλιάς και η παράταξη του αξιοποιεί τη βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης, Ε. Ένωσης, Δ.Ν.Τ. και επιδιώκει με διάφορους τρόπους να την επιβάλλει στο Δήμο Βύρωνα. Για να δικαιολογήσει τη φιλελεύθερη πολιτική επιλογή του ο κ Δήμαρχος αναφέρθηκε σε επιχειρήματα όπως: «ότι η ΝΤΑΝΚΑΝ θα υποβαθμιστεί εάν περάσει στο Δήμο, ότι θα χάσει δήθεν τη διεθνή ακτινοβολία της εάν δεν είναι ξεχωριστό Ν.Π». Κρύβει τον απώτερο στόχο του που είναι η είσοδος των ιδιωτικών συμφερόντων στη λειτουργία του πολιτισμού στο Δήμο Βύρωνα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να περάσει η πολιτική αυτή, για να εφαρμόσει τον Καλλικράτη και να μην ενσωματώσει στο Δήμο το Ν.Π. εκτός από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, ο κ. Δήμαρχος βρήκε υποστηριχτές – στυλοβάτες- αιμοδότες- στην παράταξη «Στάση Βύρωνα» και στο δημοτικό σύμβουλο κ. Χαλικιά από την παράταξη του κ. Κόνσουλα και έτσι εξασφάλισε τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου που χρειαζόταν. Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της Στάσης Βύρωνα κ. Κατοπόδης Άκης επικεφαλής της παράταξης και πρόεδρος της Ζ΄ΕΛΜΕ και η δημοτική σύμβουλος κ. Βασιλοπούλου Ελένη συντάχτηκαν με την πολιτική Χαρδαλιά και ψήφισαν στο συγκεκριμένο θέμα τον Καλλικράτη. Δε μας εκπλήσσει η στάση των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων γιατί δεν είναι πρώτη φορά που στηρίζουν τη συστημική πολιτική, όταν υπάρχει δυνατότητα αυτή να δεχθεί πλήγματα, να ακυρωθεί και κινδυνεύει να ηττηθεί σπεύδουν να συνδράμουν και να την στηρίξουν.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαλικιάς Χριστόφορος διαφοροποιήθηκε από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε και στήριξε την πολιτική Χαρδαλια κάνοντας πολιτική προσωπικής στρατηγικής.

Οι παρατάξεις ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Τζορτζιώτης) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Πάλμος) ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ) πλην του κ. Χαλικιά, στο συγκεκριμένο θέμα στήριξαν την πρόταση του σωματείου των εργαζομένων, αντιτάχθηκαν η κάθε παράταξη με τα δικά της επιχειρήματα, στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής και ζήτησαν να ενσωματωθεί στο Δήμο το Ν.Π. της ΝΤΑΝΚΑΝ καταψηφίζοντας την πρόταση Χαρδαλιά.
Στη δυναμική παρέμβαση του σωματείου και των εργαζόμενων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος αφού δεν μπόρεσε να απαντήσει με τρόπο πιστικό στα επιχειρήματα των εκπροσώπων του σωματείου, επέλεξε να επιτεθεί με βαριές εκφράσεις και πολλά επίθετα στα μέλη του σωματείου και τους εργαζόμενους ρίχνοντας την μάσκα και δείχνοντας την πραγματική του αντίληψη για τους αγώνες των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας φασιστική – χουντική τη νοοτροπία τους,

Δεν εκπλησσόμαστε από αυτή τη συμπεριφορά της εξουσίας. Θα δούμε και χειρότερα στην προσπάθεια της να περάσει και να εφαρμόσει την αντεργατική, αντικοινωνική πολιτική της.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας αποκαλύπτοντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής και όσων την στηρίζουν. Δεν μας τρομάζουν ούτε οι ανίερες συμμαχίες, ούτε προσωπικές στρατηγικές διαφόρων δημοτικών συμβούλων. Αντίθετα μέσα από τον αγώνα μας και τη διαπάλη που διεξάγουμε βγάζουμε τα δικά μα συμπεράσματα για το ποιοι λένε μεγάλα λόγια αλλά τη κρίσιμη στιγμή στηρίζουν αντικοινωνικές αντιλαϊκές πολιτικές της κάθε φορά εξουσίας.

Θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας για να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική είτε προέρχεται από την κεντρική είτε την τοπική δημοτική εξουσία.

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιούμε νέα ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 – 10 π.μ. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 8 π.μ.

Το Δ.Σ.

Πηγή εικόνας: Δημοτικός Αντίλογος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

5 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
redalert

Οι εργατοπατέρες και τα στημένα σωματεία ρωτήσανε τι θέλουν οι εργαζόμενοι;

Μπράβο στην Στάση Βύρωνα για την στάση της.

nikosD

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Ποτέ η Δημοτική αρχή δεν έβαλε ζήτημα ιδιωτικοποίησης του οποιουδήποτε Νομικού Προσώπου και πόσο μάλλον ενός ΝΠΔΔ όπως το Ντανκαν που συνταγματικά και μόνο δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί! Αυτό που κρυβουν οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές είναι ότι θέλαν την κατάργησή του και το πέρασμα στον Δήμο για να προσθέσουν άλλο ένα όπλο στους εκβιασμούς των κινητοποιήσεών τους κλείνοντας και αυτό, όπως κλείνουν κάθε λίγο και λιγάκι όλες τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς καν να προβλέπουν το κατα το Νόμο οριζόμενο προσωπικό ασφαλείας.Ταλαιπορώντας βέβαια τους εργαζόμενους συμπολίτες μας που πέρνουν αδειες από τις δουλειές τους για να εξυπηρετηθούν και μην δίνοντας δεκάρα για την υπονόμευση της αναγκαιότητας του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών. Και αυτό που κρύβουν και οι εργατοπατέρες είναι οτι ο Δήμαρχος τους αποκάλεσε ” μια χούφτα εργαζόμενους με φασιστική νοοτροπία”, όταν οι συγκεκριμένοι (τρεις στον αριθμό) βλέποντας ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής θα περάσει με τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων(2/3)επιχείρησαν να διακόψουν την συνεδρίαση του σώματος δηλώνοντας δια στόματος του πρωην προέδρου τους Χρήστου Παναγιωτόπουλου ότι ” διαφωνούμε με τις απόψεις σας για αυτό και αποφασίσαμε να μην σας επιτρέψουμε να πάρετε απόφαση”!!!! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΔΗΛΑΔΗ!!!!!!!!!!!!! Όσο για την παράταξη Κόνσουλα που για άλλη μια φορά επέλεξε τον λαϊκισμό και την ταύτιση με την συντεχνιακή λογική του Σωματείου των εργαζομένων θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Καλλικράτη πριν λίγους μήνες , την στιγμή που σημερα ασπάζονται την άποψη των εργαζομένων που ισχυρίζονται ότι αυτός ανοίγει την πόρτα στις ιδιωτικοποιήσεις???!!! Πότε έλεγαν αλήθεια, ΤΟΤΕ ή ΣΗΜΕΡΑ? Συγχαρητήρια και στους 28 συμβούλους(25 του Χαρδαλιά, συν τους Κατοπώδη και Βασιλοπούλου της Στάση Βύρωνα και του Χαλικιά της Καθαρής Επιλογής) που παρέμειναν ψύχραιμοι απέναντι στους προπηλακισμούς και στους τραμπουκισμούς των εργατοπατέρων και που ψήφισαν υπερ της διατήρησης του Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν και δεν το καταδίκασαν στην μιζέρια και την νοθρώτητα των υπολοίπων υπηρεσιών του Δήμου!Καλή συνέχεια στο έργο όλων σας και να θυμάστε ότι οι ενεργοί πολίτες, αυτοί που δεν παίζουμε με τις συνηδήσεις μας και δεν είμαστε κομματικοί ταγοί κανενός ξέρουμε να αναγνωρίζουμε και να στηρίζουμε τους σοβαρούς και όχι τους λαϊκιστές!

Παναγιωτόπουλος Χρήστος

Μια πρώτη απάντηση στα σχόλια που γράφονται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προχωρήσαμε στις κινητοποιήσεις και στη διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι 2-3 εργατοπατέρες όπως σκόπιμα αναφέρεται. Σκοπός του αγώνα μας είναι να διασφαλιστεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του Δήμου και η αναβάθμιση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αγωνιζόμαστε ο Δήμος να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στους πολίτες ενάντια σε πολιτικές διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του. Να ξεπεραστούν παθογένειες που αφορούν και τους εργαζόμενους, αν και την κύρια ευθύνη έχει η εκάστοτε δημοτική εξουσία. Ο αγώνας αυτός των εργαζομένων αφορά όλοι την κοινωνία του Βύρωνα γιατί γίνεται και προς όφελος της.
Δε θέλουμε ο Δήμος να λειτουργεί σαν επιχείρηση, με τους δημότες να καλούνται να βάζουν συνεχώς το χέρι στη τσέπη και να πληρώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις υπηρεσίες πρόνοιας και παιδείας ως εμπόρευμα.
Τα Νομικά Πρόσωπα εάν ενσωματωθούν στο Δήμο θα αναβαθμιστούν, θα ενισχυθεί ο κοινωνικός τους ρόλος. Στην περίοδο οικονομικής κρίσης θα έχουμε οικονομία κλίμακας και περιορισμό εξόδων, εξοικονόμηση προσωπικού που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Χρειάζεται να υπάρξει ενιαία πολιτική στο Δήμο που θα ασκείται και θα ελέγχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από διορισμένα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν ως θερμοκήπια παραγόντων και όχι μόνο.
Με την ενσωμάτωση στο Δήμο δε θα έχουμε έμμισθους παράγοντες, προσωπικές πολιτικές, φαινόμενα κακοδιαχείρισης, μαύρων βιβλίων και ταμείων, μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και άλλα πολλά που πασχίζει να διατηρήσει η τοπική δημοτική εξουσία.
Εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση που μπορεί να έχει κανείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η εμπειρία από τη λειτουργία των Ν. Προσώπων και ο τρόπος που τα διαχειρίζεται και τα χρησιμοποιεί η κάθε φορά δημοτική εξουσία. Μέχρι σήμερα πολλά από αυτά δεν έχουν ούτε οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας για να μπορούν οι δήμαρχοι να τοποθετούν σε αυτά όποιους υπαλλήλους θέλουν, ακόμη να ασκούν πολιτικές πέρα και έξω από τα πλαίσια που ορίζει το δημόσιο.
Ας μας πουν αυτοί που δεν θέλουν να ενσωματωθούν στο Δήμο τα Ν. Πρόσωπα (Παιδικοί Σταθμοί- Πολιτισμός- Αθλητισμός) πιο είναι το όφελος για το Δήμο , για τους δημότες και τους εργαζόμενους.
Τον αγώνα ενάντια στη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση, στις πολιτικές σκοπιμότητες της εξουσίας, που υπερασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον ενάντια στην αδιαφάνεια, στις σπατάλες και τα μαύρα βιβλία, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η δημοτική Αρχή τα βαφτίζει ιδεοληψίες και λαϊκισμό. Όσοι υπερασπίζονται αυτά με δύναμη έχουν φασιστική συμπεριφορά. Θα ήταν καλά παιδιά με ανοικτά μυαλά εάν σώπαιναν και συναινούσαν στα σχέδια της εξουσίας.
Οι εργαζόμενοι που ασκούν έντονη συνδικαλιστική δράση και είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, δεν είναι ούτε εργατοπατέρες ούτε έμμισθη σχέση έχουν για να ασχολούνται με τα κοινά. Στη πόλη αυτή γνωριζόμαστε και καλό θα είναι στο σπίτι των κρεμασμένων να μη μιλάνε για σχοινί.
Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Όχι για συντεχνιακά αιτήματα όπως λένε ορισμένοι.. Αλλά για ένα σύγχρονο Δήμο με ενσωματωμένα όλα τα Νομικά Πρόσωπα σε αυτόν. Με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα στην υπηρεσία των πολιτών. Με εργαζομένους με δικαιώματα αλλά και υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Υ.Γ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Στάσης Βύρωνα και ο δημοτικός σύμβουλος κ Χαλικιάς από την παράταξη (Κόνσουλα )με την ψήφο τους στήριξαν στο συγκεκριμένο θέμα τον Καλλικράτη και την αντιλαϊκή- αντικοινωνική πολιτική Χαρδαλιά, από το πρώτο κιόλας Δ. Σ. Με την στάση τους αυτή κατάφεραν να καταγραφούν στη συνείδηση των εργαζόμενων στο Δήμο με αρνητικό πρόσημο. Οι πολίτες τους πίστεψαν και τους ψήφισαν θα τους κρίνουν.
Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Εργαζόμενος στο Δήμο, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου.

blue bell

Συγνώμη, όταν μία υπηρεσία, ένα Νομικό Πρόσωπο εντάσσεται στο Δήμο,τι είπατε ότι ακριβώς παθαίνει?Ισοπεδώνεται ?Εντάσσεται στη μιζέρια και στη νωθρότητα? Ακούω καλά ή μάλλον διαβάζω καλά?Τι ακριβώς γίνεται δηλαδή στο Δήμο και προσπαθούν με ”αυτοθυσία” οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να σώσουν τα Νομικά Πρόσωπα από το Δήμο? Ποιος έχει πρόβλημα τελικά? Ο ίδιος ο Δήμος? Μπράβο αυτογνωσία και ειλικρίνια…

Μια όχι ”εργατομητέρα”αλλά μια απλή εργαζόμενη μητέρα που αξιώνει την ένταξή του Νομικού Προσώπου στο οποίο εργάζεται στο Δήμο Βύρωνα