Αναστολή της αποχής των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα

Αναστέλλεται η αποχή των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Βύρωνας 3/12/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΑΛΘΗΚΕ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας αποφασίσαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του Δήμου Βύρωνα που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη στο Δήμο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, να αναστείλουμε την αποχή από την υπερωριακή εργασία τα Σαββατοκύριακα.
Την Πέμπτη, 2/12/2010, έγινε συνάντηση του Δ.Σ του σωματείου των εργαζομένων με το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά στην οποία δεσμεύτηκε να πληρωθούν οι υπερωρίες του Σεπτεμβρίου άμεσα, του Οκτωβρίου μέχρι 31/12/2010 και του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου μέχρι 31/1/2011 σε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν από τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση που έρχεται στο Δήμο.Προσπάθησε να δικαιολογήσει τις ευθύνες που έχει η δημοτική αρχή για την οικονομική πολιτική που ασκεί και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματα των ανταποδοτικών τελών, τις σπατάλες που υπάρχουν κ.λπ.
Το Δ.Σ. του σωματείου κάλεσε το Δήμαρχο να διεκδικήσει τα χρήματα από την κυβέρνηση, να μην αποδεχτεί την πολιτική των περικοπών στο Δήμο γιατί αυτή θα ισοπεδώσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του. Πρότεινε στη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής μαζί με τους εργαζόμενους και τους φορείς της πόλης,
Ταυτόχρονα απαίτησε να αλλάξει η οικονομική πολιτική του Δήμου, να σταματήσουν οι σπατάλες, η κακοδιαχείριση, η αδιαφάνεια, να υπάρξει ορθολογικότερη διαχείριση στα έξοδα του Δήμου. Να ενισχυθούν οι δαπάνες στις υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα. Τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για την καθαριότητα να δαπανώνται για το σκοπό αυτό και να μη χρησιμοποιούνται αλλού.
Το Δ.Σ. του Σωματείου εκτιμά ότι το οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου είναι άμεσα ορατό παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Δημάρχου. Με δεδομένες τις επιφυλάξεις μας για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Δημάρχου αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να καθαρισθεί άμεσα η πόλη από τα απορρίμματα. Δηλώνουμε ότι τα απορρίμματα δε θα μείνουν στους δρόμους της πόλης το μήνα Δεκέμβριο, εκτός εάν υπάρξουν προβλήματα που δεν εξαρτώνται από εμάς π.χ. εάν κλείσει η χωματερή.
Αντίπαλός μας δεν είναι οι πολίτες που βιώνουν και αυτοί τα ιδία ίσως και ορισμένοι περισσότερο και από εμάς τα προβλήματα και τις δυσκολίες που δημιουργεί η αντεργατική επίθεση.

Ο αγώνας συνεχίζεται για:

  • Την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΔΝΤ – Ε.Ε. – Κεφαλαίου, αλλά και ενάντια σε κάθε αντεργατική πτυχή της δημοτικής αρχής.
  • Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την ανταποδοτικότητα.
  • Την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες.
  • Το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπή μισθό, ενάντια στις απολύσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Πηγή εικόνας: Στάση Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια