Βραβείο UNICEF στο 3ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα. Και τα διεκδικούν. Η φιλία, η αλληλεγγύη, το σχολείο, η υγεία, το γέλιο είναι τα θέματα που ανέδειξαν μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών της χώρας, σε έργα που δημιούργησαν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα παιδιά γράφουν & ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους». Ανάμεσα στα σχολεία που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν από την UNICEF είναι το 9ο Νηπιαγωγείο του Βύρωνα.

Τα 23 νήπια του σχολείου συνεργάστηκαν και με τη βοήθεια της νηπιαγωγού και συντονίστριας του προγράμματος, Αναστασίας Μαρτίνη απέσπασαν το 3ο βραβείο, ξεχωρίζοντας με το έργο τους ανάμεσα σε 4.500 συμμετοχές. Η κυρία Μαρτίνη συνεχάρη τα παιδιά και τόνισε: «τα Βυρωνιωτάκια μάς κάνουν περήφανους και αισιόδοξους τις μέρες της μεγάλης κρίσης, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που κρατούν ψηλά το επίπεδο των δημόσιων σχολείων μας».

Μέσα από ζωγραφιές, παραμύθια ή ιστορίες, οι μικροί καλλιτέχνες μίλησαν για τα δικαιώματά τους με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού και της συμπλήρωσης 21 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του. Η UNICEF απένειμε τα βραβεία UNICEF 2010 στα σχολεία που ξεχώρισαν, αλλά και σε συνεργάτες της που έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και του έργου της οργάνωσης.

Οι μαθητές των δημοτικών δημιούργησαν βιβλία και εφημερίδες, ενώ τα παιδιά των νηπιαγωγείων ζωγράφισαν αφίσες για το πώς αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους.

Τα βραβεία στους μαθητές και τα σχολεία απονεμήθηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος που υλοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας. Τα καλύτερα έργα των παιδιών από όλη τη χώρα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια