Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πυροφυλάκιο του Δήμου Βύρωνα

Πηγή: MEDIASOUP

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επίσκεψή του στο πυροφυλάκιο του Δήμου Βύρωνα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την χαρά να επισκεφθώ το πυροφυλάκιο του Δήμου Βύρωνα και να συναντηθώ με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Βύρωνα κ. Νίκο Χαρδαλιά οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί και φέτος με το δύσκολο έργο της προστασίας του Υμηττού.

Για άλλη μια φορά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το υψηλό επίπεδο γνώσης και εμπειρίας, την διάθεση προσφοράς, αλλά και την αίσθηση του καθήκοντος που τους χαρακτηρίζουν. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και τους οφείλουμε ευχαριστίες για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν κάθε χρόνο, υπό αντίξοες συνθήκες, θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο.

Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, η συνδρομή του κεντρικού Κράτους, ειδικά φέτος, είναι δυστυχώς πολύ περιορισμένη. Αν και βρισκόμαστε, ήδη, στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ έχουν αφήσει ανοχύρωτο τον Υμηττό καθώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία δράση πρόληψης, όπως καθαρισμοί του δάσους και συντήρηση των δασικών δρόμων. Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανασφάλιστοι, ενώ αγνοείται η τύχη άλλης μιας βαρύγδουπης εξαγγελίας του αρμόδιου Υπουργείου για το «πιλοτικό πρόγραμμα δασοπροστασίας» ενός από τους τελευταίους «πνεύμονες» πρασίνου της Αττικής.

Είναι εμφανές ότι η δασική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι θολή και ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με την περσινή αντιπυρική περίοδο. Κρούω, για άλλη μια φορά, τον κώδωνα του κινδύνου στο αρμόδιο Υπουργείο και θέλω να τονίσω ότι ο Υμηττός και συνολικά το Λεκανοπέδιο δεν αντέχει μία ακόμα καταστροφή, ανάλογη με αυτήν που συνέβη πριν από λίγες μέρες στην ανατολική Αττική. Ας αναλογιστεί η κυβέρνηση τις ευθύνες της και ας τις αναλάβει με πρωτοβουλίες και έργα και όχι με λόγια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια