Πεδίο αντιπαράθεσης έγινε για ακόμα μια φορά το blog troktiko

Πηγή: troktiko

Πεδίο αντιπαράθεσης έγινε για ακόμα μια φορά το blog troktiko. Ανώνυμος αναγνώστης απέστειλε κείμενο στο οποίο κατηγορούσε τον Δήμαρχο Βύρωνα για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, καθώς και για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων:

“Θα ήθελα να σας ενημερώσω και μαζί με εσάς και τους χιλιάδες συνδημότες μου για την ικανότητα του δημάρχου Βύρωνα κ. Χαρδαλιά.
Ο κ. Χαρδαλιάς βγήκε δήμαρχος πριν από 8 χρόνια περίπου λέγοντας ότι θα κατασκευάσει 3 υπόγεια γκαράζ στον Βύρωνα και θα φτιάξει επιτέλους και το 75% των πεζοδρομίων μέσα στην 1η τετραετία. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει σωστά και το κολυμβητήριο γιατί ο προηγούμενος κ. Ρογκάκος δεν το είχε σχεδιάσει σωστά. Δεν είχε πει κουβέντα για αύξηση των δημοτικών τελών.

Αυτά λοιπόν που κατάφερε στα 8 χρόνια και όχι στα 4 που έλεγε είναι τα εξής:

  1. Κατασκευή 1 υπόγειου γκαράζ στον Καρέα και όχι στον Βύρωνα
  2. Κατασκευή 1 υπέργειου γκαράζ στον Βύρωνα που δεν ξέρω με ποια κριτήρια εξυπηρετούνται και ποιοι. Εγώ πάντως πήρα τηλέφωνο για να νοικιάσω θέση με τον μήνα 6 μήνες πριν από την ολοκλήρωσή του και θέση δεν υπήρχε.
  3. Δεν έχει φτιαχτεί ούτε το 1% των πεζοδρομίων.
  4. Ξαναέφτιαξε την αγορά του Βύρωνα στην Ιθώμης κάτι που αποτελεί για τον Βύρωνα ότι η Ομόνοια και το Σύνταγμα για την Αθήνα.
  5. Κολυμβητήριο ούτε έχει δημιουργηθεί ούτε πρόκειται από ότι φαίνεται.
  6. Δημιουργεί συνέχεια φιέστες για τους μετανάστες. Έφτιαξε κέντρο εξυπηρέτησης μεταναστών στην Βουτζά οργανώνοντας και αντίστοιχη φιέστα στα εγκαίνια, πρόσφατα έκανε και φεστιβάλ για τους μετανάστες στην Καραολή και Δημητρίου κά.
  7. Παράλληλα με όλα αυτά αφήνει τις παιδικές χαρές μία μία να ρημάζουν.

Αυτές τις ημέρες έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στους δημότες του Βύρωνα, αποφάσισε να κλείσει το κέντρο υγείας (το οποίο είχε κατασκευαστεί από την κυβέρνηση Σημίτη, αλλά ο δήμαρχος το εγκαινίασε 2 χρόνια αργότερα επί Καραμανλή λόγω μεγαλύτερης συμπάθειας από ότι φαίνεται).

Το κέντρο υγείας ήταν μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ και ΒΟΗΘΕΙΑ για τους δημότες. Οι γιατροί ήταν νέοι, εξαιρετικοί και με πολλή όρεξη για δουλειά. Ο κόσμος που εξυπηρετούσε τους ευγνωμωνεί για τον επαγγελματισμό τους. Δεν χρειαζόταν ο κάτοικος να τρέχει στα μεγάλα νοσοκομεία για μία αδιαθεσία, ένα σπάσιμο, ένα κόψιμο ή μία έκτακτη και επείγουσα ανάγκη. Ένας γνωστός μου σώθηκε από επεισόδιο στην καρδιά γιατί τον τρέξανε γρήγορα στο νοσοκομείο με δική τους συνοδεία και ασθενοφόρο δίνοντάς του παράλληλα τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες.

Τώρα όλος αυτός ο κόσμος θα πρέπει να πάει στα νοσοκομεία και πάλι για να εξυπηρετηθεί, να περιμένει το ΕΚΑΒ που ποιος ξέρει πότε θα έρθει κλπ.
Ο κ. Χαρδαλιάς δεν διαθέτει λεφτά για τους γιατρούς του κέντρου υγείας. Τα λεφτά που έχει τα θέλει για να αγοράζει σουβλάκια και μπύρες για τους μετανάστες, να φυτεύει λουλούδια, να βάζει ζαρντινιέρες στα εκλογικά του κέντρα όχι όμως και για να έχουμε γιατρούς.

Να σημειώσω ότι όταν βγήκε για 2η φορά δήμαρχος έκανε και αύξηση δημοτικών τελών 76%!!!.

Ας τον ξαναψηφίσουμε λοιπόν τόσο άξιος και αξιόπιστος που είναι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ”

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από την εκπρόσωπο τύπου του Δημάρχου Βύρωνα, Τζίνα Αρβανίτη:

“Η κακοπροαίρετη κριτική από «ανώνυμους αναγνώστες», όταν φτάνει στα όρια του λαϊκισμού, της συκοφαντίας και της ισοπέδωσης, χρειάζεται απάντηση. Σχετικά λοιπόν με το πρωινό σχόλιο ανώνυμου αναγνώστη σας, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

  1. Τα τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν 2 γκαράζ (110 & 150 θέσεων) στον Καρέα και στην Ευαγ.Σχολής ενώ τις μέρες αυτές οριστικοποιείται η δικαστική διευθέτηση για άλλο ένα (180 θέσεων) επί της οδού Βουτζά και επιπροσθέτως η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει στην απαλλοτρίωση άλλων δύο χώρων (2,5 συνολικά στρεμμάτων) επί των οδών Νικηφορίδη και Κολοκοτρώνη για μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου με 500 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ.
  2. Πάνω από 8,5 χιλιόμετρα πεζοδρομίων έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική αρχή σε διάφορους δρόμους της πόλης (Αγ.Σοφίας, Τά. Περτσεμλή, Αδ.Κοραή, Λεωφ.Καρέα, Μελίνας Μερκούρη, Νεοπτολέμου κ.ο.κ.) ενώ άλλα 2,5 χιλιόμετρα κατασκευάζονται μέσα στο καλοκαίρι με εργολαβία που είναι σε εξέλιξη (Ν.Ελβετίας, Καισαρείας, Εμπεδοκλέους, Παν.Τσαλδάρη κ.ο.κ.) Ταυτόχρονα, κατασκευάστηκαν μόνο τα τελευταία χρόνια 8,5 χιλιόμετρα οριστικών δικτύων αποχέτευσης, ενώ σε εξέλιξη είναι η αντικατάσταση 6,5 χιλιομέτρων φθαρμένων αντιολισθηρών πλακών και 40 χιλιομέτρων νέων ασφαλτοταπήτων σε όλη την πόλη.
  3. Το κολυμβητήριο έχει ήδη δημοπρατηθεί από τα μέσα Μαΐου και η όποια καθυστέρηση της δημοπράτησής του οφείλεται στην ανάγκη να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο των δύο στρεμμάτων όπου έχει χωροθετηθεί. Το νέο κλειστό κολυμβητήριο είναι βιοκλιματικό, με 33άρα πισίνα & πισίνα εκμάθησης για παιδιά, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2011.
  4. Η όποια αύξηση των δημοτικών τελών για 3 χρόνια (2007-2009) οφείλεται στην επιλογή της δημοτικής αρχής να αποφύγει τον δανεισμό (με προφανή τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα για τους δημότες) και να επιβάλλει ένα τέλος ενός ευρώ το τετραγωνικό σε κάθε μετρητή της ΔΕΗ. Τρία χρόνια μετά και δη την 1η Ιανουαρίου 2010, τα τέλη μειώθηκαν κατά 43%. (Είναι τα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ στην ευρύτερη περιοχή 1.31 €/τ.μ. [1.42 στην Ηλιούπολη, 1.44 στον Υμηττό, 1.98 στην Αθήνα, 1.52 στην Καισαριανή] και ο Δήμος όχι μόνο απέφυγε τον δανεισμό αλλά εξασφάλισε θετικό ισολογισμό μετά από 25 χρόν! ια(!), διακανόνισε όλα τα παλιά χρέη της δημοτικής επιχείρησης εξασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και των 200 εργαζομένων της, καταγράφοντας κέρδη τους πρώτους μήνες του 2010 και εξασφάλισε 3.000.000 ευρώ για την καταβολή αποζημιώσεων των απαλλοτριώσεων που έχει προχωρήσει. Ταυτόχρονα, προχώρησε και στη λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των ευπαθών ομάδων που πλήττονται από τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης.
  5. Το Κέντρο Υγείας, μπορεί να κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία και επί ημερών του Νίκου Χαρδαλιά, όμως διοικητικά ανήκει στο ΕΣΥ και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η όποια δυσλειτουργία του οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στην έλλειψη προσωπικού και σχεδίου του Υπουργείου Υγείας και μόνο. Στην κατεύθυνση της συνέχισης της ομαλής λειτουργίας του, ο Δήμαρχος έχει ήδη πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες η ομαλή επαναλειτουργία του Κέντρου.
  6. Ο Δήμος Βύρωνα, με συνέπεια και σοβαρότητα ασχολείται εδώ και χρόνια με τα ζητήματα κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των οικονομικών μεταναστών, αδιαφορώντας για ακραίες και λαϊκίστικες λογικές «ανώνυμων αναγνωστών».

Τέλος, αντιλαμβανόμαστε τον πανικό και τη στεναχώρια «κάποιων» για την εμπιστοσύνη που οι πολίτες συνεχίζουν να δείχνουν στο πρόσωπο του Δημάρχου μας, αν και δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τις συστηματικές συκοφαντικές και ισοπεδωτικές «ανώνυμες» επιθέσεις, από «αναγνώστες» που η πλήρης άγνοια των θεμάτων για τα οποία κάνουν κριτική, αποδεικνύει ότι μάλλον δεν κατοικούν σε αυτή την πόλη κι ότι το επίπεδο των ψευδών επιχειρημάτων τους καταδεικνύει άσχετους ανθρώπους με «άρρωστα» μυαλά.

Γιατί σε αυτή την πόλη, όλοι γνωριζόμαστε! Όλοι!”

Τζίνα Αρβανίτη, 
Αντιδήμαρχος
Εκπρόσωπος Τύπου Δημάρχου Βύρωνα”

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό στο συγκεκριμένο blog και όπως φαίνεται έπεται και συνέχεια…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια