Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα ενάντια στα νέα μέτρα

Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υπηρεσίες του Δήμου που υπάρχουν ανάγκες ζητάει το σωματείο εργαζομένων του Δήμου μας στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση παρακάτω:

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης. Ε. Ένωσης  Δ. Ν. Τ. δεν είναι μονόδρομος .
Με μαζικούς , ενωτικούς  αγώνες σύγκρουσης και ρήξης μπορεί να ανατραπεί .
Δεν είμαστε συνυπεύθυνοι για την κρίση . Αρνούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο.

Με κομμένη την ανάσα ακούμε να ανακοινώνονται από την κυβέρνηση καθημερινά, σκληρά, αντεργατικά, ταξικά μέτρα που ανατρέπουν τον οικογενειακό, προσωπικό προγραμματισμό, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και μας σπρώχνουν με βίαιο τρόπο στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Αυτοί που εναλλάσσονται στην εξουσία (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) που με τις πολιτικές τους έθρεψαν τα λαμόγια, τους τραπεζίτες, έπαιξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο τζόγο του χρηματιστηρίου,  μας έβαλαν στην ΟΝΕ και το ευρώ, μας παραμύθιαζαν για την ισχυρή Ελλάδα και την Ολυμπιάδα συνέβαλλαν για να οικονομήσουν οι επιτήδειοι.
Αυτοί που ανέτρεψαν τις εργασιακές σχέσεις, περιόρισαν την σταθερή εργασία, που άφησαν την εισφοροδιαφυγή, και τη φοροκλοπή να φτάσει στα ύψη, που επέβαλαν την γενιά των 700 ευρώ σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν για την άδικη, ταξική, νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, έβαλαν την  Ελλάδα και τους εργαζόμενους στο σφαγείο του Δ.Ν.Τ.
Τα μέτρα που ανακοίνωσαν δεν έχουν προηγούμενο. Είναι πρωτοφανή για την Ελλάδα και τους εργαζόμενους και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Δεν  πρέπει να εφαρμοστούν γιατί ισοπεδώνουν τη ζωή μας, μας  φορτώνουν τα βάρη της κρίσης που άλλοι δημιούργησαν, δεν έχουν καμία προοπτική. Θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, απολύσεις, κλείσιμο μικρομάγαζων. Παίρνονται για να δημιουργήσουν καλυτέρους όρους κερδοφορίας του κεφαλαίου, να μειώσουν δραματικά τα μεροκάματα, τις συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να κατεδαφίσουν το δημόσιο κ
οινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης να ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει στο δημόσιο.

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης –Ε. Ένωσης – του Δ.Ν.Τ. μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Προϋπόθεση για αυτό είναι να βγούμε όλοι στους δρόμους. Ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι συνυπεύθυνες που φτάσαμε εδώ, τις κομματικές στοιχήσεις και περιχαρακώσεις και με πνεύμα ενωτικό, δυναμικό, μαζικό, συγκρουσιακό, κοινών και όχι ξεχωριστών συγκεντρώσεων, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Χωρίς δισταγμούς, αναστολές, φόβο να γίνουμε όλοι μαζί η ατμομηχανή για ένα κίνημα διεκδίκησης, σύγκρουσης και νίκης. Για να εμποδίσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη λαίλαπα των μέτρων. Μπορούμε αν βγούμε έστω και τώρα στους δρόμους, με μαζικούς  αγώνες  με εναλλασσόμενες μορφές πάλης και προϋπόθεση τη μαζική συμμετοχή όλων. Να εξεγερθούμε να τους  εξαναγκάσουμε να αλλάξουνε  πολιτική, να υποχωρήσουν.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ

  • Έξω από το σφαγείο του ΔΝΤ.  Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
  • Φορολόγηση του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ και της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
  • Μείωση των Στρατιωτικών Δαπανών και στην Επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τα Σύνορα.
  • Εθνικοποίηση τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφέλειας και μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Δημόσιες Επενδύσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση και δημιουργία θέσεων σταθερής εργασίας.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Όχι απολύσεις. Όχι στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
  • Πάγωμα των δανείων των εργαζομένων στις τράπεζες
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Βάλτε τα λαμόγια φυλακή.  Όχι στο μεσαίωνα και την υποταγή.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα εκτός από τα γενικά αιτήματα που μας αφορούν όλους διεκδικούμε από τη Δημοτική Αρχή να περάσουν όλα τα Νομικά Πρόσωπα στο Δήμο μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υπηρεσίες του Δήμου που υπάρχουν ανάγκες.

Μάιος 2010

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια