γέρο-Γειτονιά

Η γειτονιά μας είναι σχεδόν 90 ετών και, όπως άλλωστε όλοι οι υπερήλικες, χρειάζεται την φροντίδα της.

Ένα μεγάλο μέρος της φροντίδας αυτής το έχουν αναλάβει οι εντεταλμένοι φορείς τριγύρω μας· την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την φροντίδα που είναι, ίσως, αόρατη επειδή έχει να κάνει με πρόληψη και, ίσως, κουραστική επειδή έχει να κάνει με θεραπεία και, ασφαλώς, επίπονη επειδή έχει να κάνει με αποκατάσταση, την έχει επωμισθεί το Κέντρο Υγείας Βύρωνα (http://www.hcvyrona.gr).

Το Κέντρο Υγείας (το οποίο σε μία 5ετία εξυπηρέτησε παραπάνω από 155.000 συμπολίτες μας) κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει πηγή ανακούφισης για όλη την κοινότητα του Βύρωνα (και άλλες πολλές κοινότητες). Στήθηκε με μεράκι και αφοσίωση από τον κο Α. Μαριόλη (Επιστημονικός Υπεύθυνος) και τους αφοσιωμένους συνεργάτες του με την υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Το Κέντρο μας τώρα περνάει (μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα) δύσκολες στιγμές – ίσως να έφτασε η στιγμή που πρέπει να το φροντίσουμε εμείς. Ο πρωτεργάτης και κεφαλή του Κέντρου κος Α. Μαριόλης έχει παραιτηθεί στήνοντας το παράστημά του δίπλα στους συνεργάτες του, κο Μαραγιάννη και κο Παπαθανασίου, οι οποίοι “παίρνουν πόδι” μιας και δεν μονιμοποιούνται. Ο κος Μαραγιάννης συγκεκριμένα δουλεύει παραπάνω από μισό έτος αμισθί επειδή (δικές του κουβέντες σας μεταφέρω) “… και πώς να παρατήσουμε τόσους ανθρώπους με βραχεία νοσηλεία; Τόσους ασθενείς που δεν μπορούν να πάνε αλλού;”.

Και το πιο απίστευτο; Μας ευχαρίστησε που θέλουμε να αγωνιστούμε για να συνεχίσει το Κέντρο Υγείας Βύρωνα να παρέχει το επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας που απολαμβάνουμε.

Για να φροντίσουμε το Κέντρο μας, θέλουμε όλη η κοινότητα του Βύρωνα, μαζί με όποια άλλη κοινότητα επιθυμεί να δηλώσει την συμπαράστασή της, να υπογράψει για την μονιμοποίηση των κ.κ. Μαραγιάννη και Παπαθανασίου και την επιστροφή του κου Μαριόλη ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Βύρωνα.

Μπορείτε να υπογράψετε στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, όπου συλλέγονται οι υπογραφές. Το Κέντρο είναι ανοικτό όλη την εβδομάδα από 8 το πρωί έως 12 το βράδυ.

Κορυτσάς 3, Βύρωνας 16231, Τηλ: 210 760 8051-52, Φαξ: 210 760 8053

Εύα Ευαγγελάκου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια