Τοποθετήθηκαν κάδοι για αποτσίγαρα στον Υμηττό

Με το σύνθημα: «Προστατεύουμε τον Υμηττό. Συλλέγουμε και ανακυκλώνουμε τα αποτσίγαρα», ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού πραγματοποίησε μια νέα καινοτόμα δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της απόρριψης των αποτσίγαρων στο φυσικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικοί κάδοι για την συλλογή και ανακύκλωση των αποτσίγαρων σε πέντε πιλοτικά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας στο βουνό του Υμηττού τοποθετήθηκαν από τον ΣΠΑΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και την Cigaret Cycle.

Στους ειδικούς αυτούς κάδους πραγματοποιείται συλλογή των αποτσίγαρων και προώθησή τους προς ανακύκλωση με τελικά προϊόντα παραγωγής, πολύτιμο για την ανθοκομία λίπασμα αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον βιομηχανικό πλαστικό.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τονίζει ότι τα αποτσίγαρα δε χωρούν στον Υμηττό μας! «Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλουμε για τη διαφύλαξη του βουνού μας, για την ανάδειξη και την προάσπισή του, εντάσσουμε και μια νέα δράση για έναν Υμηττό χωρίς αποτσίγαρα», όπως επισημαίνει. Και θυμίζει ότι «οι περιβαλλοντικοί μας στόχοι ανεβαίνουν καθώς ήδη έχουμε επικεντρωθεί στο να γίνει ο Υμηττός μας, το πρώτο Zero Plastic βουνό της Ελλάδας».

Η επιστημονική ομάδα του ΣΠΑΥ θα συλλέγει στοιχεία και θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του επιπέδου καθαριότητας του βουνού με στόχο την δραστική μείωση των αποτσίγαρων αλλά και όλων των σκουπιδιών που επιβαρύνουν τον Υμηττό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια