Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου Βύρωνα στην ΕΡΤ

Οι εθελοντές Δασοπυροπροστάτες είναι ομάδες ανθρώπων που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση κάθε απειλής των δασών.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η έντονη οικολογική τους συνείδηση, η αγάπη τους για τη
φύση, τόσο αυτή που τους περιβάλλει αλλά και γενικότερα της πατρίδας, αλλά και η ασίγαστη ανάγκη τους ν’ αφήσουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές αυτή την πράσινη κληρονομιά που τους προσφέρθηκε.

Οι νέοι εθελοντές περνώντας από σεμινάρια όπου μαθαίνουν τους τρόπους πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών (που είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος των δασών), αλλά και την δομική λειτουργία των εθελοντικών ομάδων, πως λειτουργεί δηλαδή μια ομάδα, εντάσσονται στις βοηθητικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των Δήμων όπου ανήκουν.

Είναι τόσο συγκινητικό κι ελπιδοφόρο που νέοι άνθρωποι από όλους τους κοινωνικούς χώρους αποφασίζουν κι αποδεικνύουν με αυτό τον έμπρακτο τρόπο την αγάπη τους για τη φύση, παραλαμβάνοντας έτσι τη βαθιά ριζωμένη έγνοια της προηγούμενης γενιάς εθελοντών και προετοιμάζοντας τη διαδοχή της στην επόμενη.

Ένας κύκλος όπως η ίδια μας η ζωή.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σίμος Κορεξενίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης
Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Νίκος Γαβαλάς

Η υλοποίηση της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες Αύριον Τα Σπουδαία- Πορτραίτα του Αύριο» για την ΕΡΤ, έγινε από την “SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών”

Δείτε την εκπομπή:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια