Θετικοί στο κορονοϊό τέσσερις εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα

Τέσσερις εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Το Σωματείου Εργαζομένων ζητάει από τη δημοτική αρχή να αγοραστούν θερμόμετρα μετώπου, στολές και να πραγματοποιηθούν τεστ Covid σε όλους τους εργαζόμενους.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ- ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού  σε εργαζόμενους στον Δήμο Βύρωνα

Βρισκόμαστε σύμφωνα με τους ειδικούς σε φάση ανάπτυξης των κρουσμάτων της πανδημίας.

Ήδη στους εργαζόμενους του Δήμου έχουμε τις τελευταίες ημέρες τέσσερεις συναδέλφους που έχει διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί  στον κορονοϊό

Η κατάσταση με τα κρούσματα  μας  ανησυχεί ιδιαίτερα.

Το σωματείο μας επανειλημμένα έχει επισημάνει στη δημοτική αρχή τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων και την καθυστέρηση που υπάρχει στην εφαρμογή τους. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των Παιδικών σταθμών ζητάμε από τη δημοτική αρχή τα θερμόμετρα μετώπου, τις στολές και να πραγματοποιηθούν ΤΕΣΤ. Αλλά ….φωνή βοώντος εν τη ερήμω……

Η υπομονή των συναδέλφων εξαντλείται και η αγωνία κορυφώνεται.

Απαιτούμε άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση, πριν είναι αργά.

Να γίνουν άμεσα σε όλο το προσωπικό του δήμου διαγνωστικά τεστ για τον covid

Για το προσωπικό των παιδικών σταθμών είχε δεσμευθεί η δημοτική αρχή ότι θα γίνουν με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς, κάτι που δεν έγινε. Το συνολικό κόστος του ΤΕΣΤ να επιβαρύνει το Δήμο και όχι μέρος του να το επιβαρύνεται ο εργαζόμενος.

Να αγοραστούν θερμόμετρα μετώπου έτσι ώστε να γίνεται θερμομέτρηση στις εισόδους όχι μόνο των παιδικών σταθμών, αλλά και σε όλες τις διευθύνσεις όπως καθαριότητα, ΚΕΠ, κοινωνικό συσσίτιο, κ.λπ., κάτι που γίνεται μόνο στην είσοδο του δημαρχείου.

Να περιοριστούν οι μετακινήσεις προσωπικού από τον έναν σταθμό στον άλλον. Όποιος καινούργιος συνάδελφος μετακινείται  στους παιδικούς σταθμούς, είτε σε άλλες υπηρεσίες για να καλύψει κενό, να κάνει πρώτα το τεστ με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής παντού και στα σχολικά λεωφορεία  (απολύμανση, αριθμός μεταφερόμενων νηπίων, στολές για την αντιμετώπιση  κρούσματος  κ.λπ.) έτσι ώστε να υπάρχει προστασία σε εργαζόμενους και πολίτες που έρχονται σε επαφή. Να μην μεταφέρονται με το σχολικό παιδιά που δεν ανήκουν στο παιδικό σταθμό που ανήκει το σχολικό.

Να γίνουν  προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και καθαριστριών για να καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται στη νέα κατάσταση, για την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους του δήμου, προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων..

Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν έκτακτα για την αντιμετώπιση   της πανδημίας, είναι αναγκαίοι για την λειτουργία των υπηρεσιών.

Να υπάρχει επάρκεια σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δήμου.

Από την κυβέρνηση  απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και τους  Δήμους. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας. Μέτρα για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Να επιτρέπεται η μετακίνηση και δράση εν μέσω πανδημίας των συνδικαλιστών.

Για το  Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

Παναγιωτόπουλος Χρήστος                  Μπίκα Πελαγία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια