Ημερίδα για την αυτοδιοίκηση και το περιβάλλον

Πηγή: ΣΠΑΥ

Hμερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των Συνδέσμων Προστασίας Περιβάλλοντος της Τοπικής αυτοδιοίκησης στην εποχή του “Καλικράτη”» συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και ο διαδικτυακός ιστότοπος «Αυτοδιοίκηση» (www.aftodioikisi.gr), στις 12 Απριλίου, στο δημοτικό πολυχώρο «Άστρα», στον Βύρωνα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές οι Νίκος Χαρδαλιάς, Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα,Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος ΝΔ και Νίκος Χρυσόγελος, μέλος της Γραμματείας Οικολόγων – Πράσινων. Την εκδήλωση συντόνισε ο Χρίστος Βούζας, δημοσιογράφος, υπεύθυνος του site Aftodioikisi.gr, ενώ χαιρετισμό έστειλαν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Μανιάτης. Παρενέβησαν εξάλλου, ο Αντινομάρχης Αθήνας Ιάκωβος Προμπονάς, ο νομαρχιακός σύμβουλος Χάρης Πασβαντίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ όλων των παρατάξεων.

Στην ομιλία του, ο  Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι προϋπόθεση επιτυχίας του σχεδίου «Καλλικράτης» αποτελεί όχι μόνο η μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και των αντίστοιχων πόρων και κατέληξε: «Μέσα από τον “Καλλικράτη” πρέπει να ενισχυθούν οι Σύνδεσμοι Προστασίας Περιβάλλοντος, των οποίων το έργο έχει ήδη αναγνωριστεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να αναδεχθεί ο ρόλος τους ως άμεσων συνεργατών του κράτους στα θέματα των δασών”».

Όπως τονίσθηκε, το σχέδιο «Καλλικράτης» προβλέπει τη συγχώνευση Δήμων-μελών του ΣΠΑΥ και με Δήμους που δεν βρίσκονται στις παρυφές του Υμηττού. Η ρύθμιση αυτή χαιρετίστηκε από μέλη του Δ.Σ., που εξέφρασαν την πεποίθηση ότι με ισχυρότερα μέλη θα είναι ισχυρότερος και ο Σύνδεσμος. Σημειώνεται ότι σήμερα, οι 15 Δήμοι-μέλη του ΣΠΑΥ στις παρυφές του Υμηττού, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 1,1 εκατομμύριο κατοίκους, γεγονός που τον καθιστά ως το μεγαλύτερο Σύνδεσμο σκοπού στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια