Σωματείο Δήμου Βύρωνα: Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό

Πηγή: aftodioikisi.gr

«Άμεσα μέτρα χωρίς καθυστέρηση» απαιτεί για την προστασία των εργαζομένων από τα μικρόβια του κορωνοϊού, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Η ανακοίνωσή του έχει ολόκληρη ως εξής:

«Tο Δ.Σ του σωματείου μας ανησυχεί και παρακολουθεί την εξέλιξη με τον νέο κορωνοϊό και απαιτεί από τη δημοτική αρχή να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της νόσου.

Ήδη εκδόθηκε από το σωματείο ενημερωτική ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους με οδηγίες για τον κορωνοϊό και υπήρξε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Υγείας, όπου του ζητήθηκε να παρθούν άμεσα μέτρα και να αγοραστούν με επάρκεια όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά για το σύνολο των εργαζόμενων στον Δήμο.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το κορωνοϊο, να μην είναι ένα ευχολόγιο οδηγιών, αλλά να γίνει πράξη με άμεσα μέτρα.

Τα άμεσα μέτρα, που απαιτούμε είναι:

  1. Να δοθούν σε όλους τους χώρους εργασίας με επάρκεια όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά και είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας που σήμερα δεν υπάρχουν ( γάντια μιας χρήσης, μάσκες, αντισηπτικά σαπούνια και ότι άλλο κρίνεται αναγκαίο από τον ιατρό εργασίας).
  2. Να γίνει συγκέντρωση ενημέρωσης για όλους τους εργαζόμενους από τον ιατρό εργασίας και άλλους ειδικούς επιστήμονες. Στην περίπτωση που αισθανθούν αδιαθεσία, βήχα, καταρροή να απομακρυνθούν από την εργασία τους και να απευθυνθούν αμέσως σε γιατρό.
  3. Σε εργαζόμενους που τυχόν αρρωστήσουν ή κάποιο μέλος της οικογενείας τους, προκειμένου να αναρρώσουν και για την πρόσληψη της διασποράς, καθώς και σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, να δοθεί πρόσθετη άδεια με πλήρεις αποδοχές.
  4. Να γίνει παρέμβαση προς την κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον δήμο μας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Τα μέτρα αυτά είναι τα ελάχιστα που μπορούν και πρέπει να παρθούν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση για να αντιμετωπιστεί ο νέος κορωνοϊός .

Η ενημέρωση οδηγεί στην προστασία μας ο δε πανικός σε κινδύνους!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Παναγιωτόπουλος Χρήστος

Η Γραμματέας
Μπίκα Πελαγία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια