Καταγγελία για έργο οδοποιίας στον Βύρωνα

Πηγή: Καθημερινή

Για παραπλάνηση και παρατυπίες σε μεγάλο έργο οδοποιίας, το οποίο δημοπρατήθηκε χθες, καταγγέλλει τη δημαρχιακή Επιτροπή Βύρωνα η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα». Από τις 30 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, τελικώς η εργολήπτρια εταιρεία αναλαμβάνει με έκπτωση 46% από τον αρχικό προϋπολογισμό που ανερχόταν σε 5,8 εκατ. ευρώ.

Οι παρατάξεις του δήμου που προσέφυγαν στην Περιφέρεια Αττικής υποστήριξαν ότι η έγκριση του έργου έγινε βιαστικά και με παραπλανητικό τίτλο, καθώς η τεχνική περιγραφή δεν ανταποκρίνεται στον τίτλο. Η προσφυγή τους απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε εκπρόθεσμη.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απλή ασφαλτόστρωση και ο τίτλος του έργου ?Επιφανειακή διευθέτηση ομβρίων υδάτων – αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση από ΑΜΕΑ? δεν αναφέρει πώς ακριβώς και κατά πόσο θα εξυπηρετεί τα άτομα με αναπηρίες, ενώ η αναφορά των δρόμων που θα ασφαλτοστρωθούν φαίνεται ότι περιλαμβάνει και οδούς που είχαν ασφαλτοστρωθεί πρόσφατα», λέει στην «Κ» ο δημ. σύμβουλος κ. Στ. Τζιωρτζιώτης (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών του Βύρωνα). Απαντώντας στις αμφισβητήσεις ο δήμαρχος Βύρωνα, κ. Ν. Χαρδαλιάς, επισημαίνει ότι «προβλέπεται η ανακατασκευή 4 χλμ. σε πεζοδρόμια, ώστε να εξυπηρετούνται άτομα με αναπηρίες. Αν και η προσφυγή έγινε από τρεις παρατάξεις, μετά τις εξηγήσεις της δημοτικής αρχής, μόνο η μία εξακολουθεί να υπονομεύει τη δημοπράτηση του έργου».

Στο νέο έργο, το μήκος των δρόμων που ασφαλτοστρώνονται προσδιορίζεται σε 40 χλμ., που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του οδικού δικτύου του Βύρωνα. Ωστόσο, η Αριστερή Παρέμβαση υποστηρίζει ότι «πίσω από το έργο φαίνεται να υπάρχει προεκλογική σκοπιμότητα», ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος δηλώνει στην «Κ», «δηλαδή τι έπρεπε να κάνω, να σταματήσω τα έργα 8 μήνες πριν από τις εκλογές ή να πάψω να διεκδικώ χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
petros

Τελικά κάποιοι υπονομεύουν ότι έργο πάει να γίνει στην πόλη..ντροπή! Δήμαρχε φτιάξε τις λακούβες και μην ασχολείσαι με τους γραφικούς..ο κος Τζιωρτζιώτης άλλωστε δεν γουσταρε και τα έργα στον Καρέα, και το πάρκο της Καραολή! Από κόμπλεξ άλλο τίποτε..σε δουλειά να βρισκόμαστε και λάσπη να ρίχνουμε!

Δ. ΣΟΥΛΙΏΤΗΣ

Μιλάμε για πολιτικές και πράξεις της εξουσίας και όχι για πρόσωπα.Δεν θα πέσουμε στην εξαχρείωση του συστήματος και του εκφυλισμού του. Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί προσώπων και μάλιστα όταν γίνονται ανώνυμα συνήθως αφορούν πρόσωπα που έχουν σχέσεις διαπλοκής και συναλλαγής με την εξουσία.

Η Δημοτική αρχή του κ. Χαρδαλιά δεν χρησιμοποίησε τυχαία τον παραπλανητικό τίτλο περί Πεζοδρομίων, Ομβρίων και ΑΜΕΑ. Ήξερε πολύ καλά τί έκανε. Δρόμους ήθελε να στρώσει!…

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρατεύεται η τέχνη της απόκρυψης των πραγματικών προθέσεων και σχεδίων απο την παρούσα δημοτική αρχή. Η πολιτική της παραπλάνησης, της παραπληροφόρησης και της δημαγωγίας αποτελεί οργανικό στοιχείο του δικομματισμού και όλων σχεδόν των δημοτικών αρχών της Ν.Δ η κυβέρνηση της οποίας μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφεραν το τόπο στην οικονομική χρεοκοπία την οποία ζούμε.

Αυτο που γίνεται διαχρονικά ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ στο Βύρωνα είναι ένα σκάνδαλο που έπρεπε ν έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία. Ο λαός του Βύρωνα πρέπει να ξέρει ότι στα έργα οδοποιϊας τον Ιούλιο του 2010 ξοδεύτηκαν απο το υστέρημα του ελληνικού λαού 2,7 εκ. ευρώ περίπου για να ΞΑΝΑΣΤΡΑΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΡΟΜΟΙ που είχαν ασφαλτοστρωθεί στην θητεία του κ. Χαρδαλιά απο το 2003 έως και σήμερα και μερικοί δρόμοι που είχαν γίνει επί Ρογκάκου!!!….. Όταν ξαναστρώνεις τον ίδο δρόμο μέσα σε 2 3 ή 4 ή ακόμα και 8 χρόνια μετά, αυτό και μόνο ΔΕΝ αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμ με ένα εργολαβικό και αυτοδιοικητικό σκάνδαλο; Πώς γίνεται και μετά απο δύο χρόνια ξαναστρώνεις τον ίδιο δρόμο. Ποιόν εξυπηρετεί ένα τέτοιο αχρείαστο έργο;

Απο τα αντπροσωπευτικά στοιχεία που σας παραθέτω παρακάτω ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ ότι φαγωθηκαν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ για κακότεχνα και “ψεύτικα” έργα οδοποιίας . Οι δήμαρχοι πλουτίζουν τους εργολάβους και αρπάζουν το μέλλον των παιδιών μας. Ιδού μερικά παραδείγματα

Η οδός Χειμάρρας π.χ που στρώνεται αυτή την στιγμή που σας γράφω, έγινε ΞΑΝΑ το 2008, τον Ιούλιο. Για τον δρόμο και τους άλλους που το 2008 είχαν γίνει με κονδύλια της Νομαρχιας μερικοί κάτοικοι του Βύρωνα είχαμε προσφύγει στο ΣΩΜΑ ΕΠΙΕΘΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και είχαμε ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας για τα έργα αυτά τα οποία είχαμ καταγγείλει ως “ΜΟΥΦΑ”. Στην Χειμάρρας είχς παρουσιαστεί το πρωτοφανές φαινόμενο η ασφαλτόστρωση να ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ που βάζουν κάτοικοι για να μειώνουν την ταχύτητα τα αυτοκίνητα

Η οδός Κωσταντινοπόλεως, αυτό το αίσχος της απάτης με τα τεράστια και πολλαπλά βυθίσματα και ραϊσματα απο την αρχή της μέχρι και την Ελλησπόντου, που είχε γίνει πρίν 4 περίπου χρόνια, ξαναστρώθηκε. Πόσο στοίχισε αυτή η υπόθεση της Κωσταντινοπόλεως; Ποιόςπήγε φυλακή για το προηγούμενο έργο απάτη; Κανείς

Το ίδιο έγινε και με το δεξί τμήμα της Καραολή και Δημητρίου στην κατεύθυνση του Νεκροταφείου που κατασκευάστηκ επίσης πρίν 4-5 χρόνια. Είχαμε εκαι εκεί ένα δρόμο που παρουσίασε απερίγραπτες καταστροφές ως αποτέλεσμα κακοτεχνιών απο τις οποίες κερδίζουν εργολάβοι και όχι σπάνια πολιτικά και αυτοδιοικητικά κυκλώματα. Η ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αποδείχτηκε επίσης μια ψεύτικη κατασκευή και ήταν μαι ζωντανή ΑΠΟΔΕΙΞΗ του τι ακριβώς γίνεται και ποιοί “τρώνε” απο τα έργα οδοποιϊας στον Δήμο Βύρωνα!

Η Οδός Ελλησπόντου Ιούλιος 2010 ξαναστρωνεται!!.. Είχε ξαναστρωθεί πρίν περίπουν 6 χρόνια.

Εχω κάνει τρείς αιτήσεις στον Δήμο για να μου δώσουν τα ονόματα τα δρόμων που στρώθηκαν στίς δύο 4ετίες του κ. Χαρδαλιά και δεν απαντάνε, με ακοροϊδεύουν ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, αλλά υπόσχομαι στους συμπολίτες μου ότι θα δημοσιεύσω λεπτομερώς τους δρόμους που στρώθηκαν την προηγούμενη 8ετία και ξαναστρώνονται πάλι τώρα τον Ιούλιο του 2010.

Εχω στείλει στην Ιστοσελίδα Βυρωνας.gr ένα ΥΠΟΜΝΗΜΑ που προορίζεται να θέσει στον κύριο Δήμαρχο ζωτικά ζητήματα της πόλης και παρακαλώ τον χειριστή της ιστοσελίδας να την δημοσιεύσει και όσοι συμφωνούν να το υπογράψουν.

Μην υποτιμάτε την δύναμη και την συμμετοχή σας. Κανείς δεν γράφει ιστορία! Την ιστορία την γράφουν μόνο οι λαοί!

Δ. Σουλιώτης

shape

Το υπόμνημα στο οποίο αναφέρετε ο κ.Σουλιώτης δημοσιεύθηκε σήμερα και βρίσκετε εδώ για όποιον ενδιαφέρεται.