3+1 έργα εγκαινιάζονται στον Δήμο Βύρωνα

Τρία έργα, δύο παιδικούς σταθμούς και το Σταθοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, εγκαινιάζει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα λίγο πριν ολοκληρώσει τη θητεία της, ενώ την προσεχή Κυριακή παραδίδεται προς χρήση στους πολίτες ένα ακόμα έργο, το νέο Βιοκλιματικό Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 27/08 στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται ο νέος Παιδικός Σταθμός στη γειτονιά του Καρέα, ακολουθούν την Πέμπτη 28/08 στις 8 το βράδυ τα εγκαίνια του Σταθοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ την Παρασκευή 29/08 την ίδια ώρα, εγκαινιάζεται ο νέος Παιδικός Σταθμός στη συμβολή των οδών Γρανικού και Ζακύνθου.

Η γειτονιά του Καρέα αποκτά τον τρίτο της Παιδικό Σταθμό

egkainia-1

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται ο νέος Παιδικός Σταθμός στη γειτονιά του Καρέα που πλέον διαθέτει συνολικά 3 παιδικούς σταθμούς. Ο νέος χώρος έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 50 παιδιών, διαθέτει δύο αίθουσες νηπίων και μία αίθουσα ύπνου, ενώ ο περιβάλλον εξωτερικός χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τα παιδιά, δημιουργώντας ένα ιδανικό εκπαιδευτικό και μαθησιακό περιβάλλον. Επιπλέον, ο νέος παιδικός σταθμός θα εξυπηρετείται και από τη Δημοτική Συγκοινωνία της πόλης.

Ανοίγει τις πύλες του ο νέος πολυχώρος πολιτισμού

egkainia-2

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 8 το βράδυ ανοίγει τις πύλες του το Σταθοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, ένας πολυχώρος πολιτισμού που έχει τη δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων (πολιτιστικές δράσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά), ενώ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Κεραμικής).

Το Πολιτιστικό Κέντρο ονομάζεται Σταθοπούλειο στη μνήμη του μεγάλου δημοκρατικού αγωνιστή και ευπατρίδη ανδρός, Ιωάννη Χ. Σταθόπουλου (Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός, 1923-2007), ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Το 2010 η επί 44 συναπτά έτη σύζυγος του εκλιπόντος, κυρία Ελένη Μαρκοπούλου-Σταθοπούλου, δώρισε το παρόν ακίνητο στο Δήμο Βύρωνα για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου.

Γρανικού και Ζακύνθου: Υπερσύγχρονος ιδιόκτητος Παιδικός Σταθμός

egkainia-3

Το τρίτο έργο εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 8 το βράδυ. Πρόκειται για τον νέο υπερσύγχρονο ιδιόκτητο παιδικό σταθμό στη συμβολή των οδών Γρανικού και Ζακύνθου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 75 παιδιών.

Το κτήριο που στεγάζει τον 3ο Παιδικό Σταθμό είναι βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό του χαρακτήρα, με χρήση ειδικών υλικών κατασκευής, συστημάτων αλουμινίων και χρήση αντλίας θερμότητας για την εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, μέριμνα έχει δοθεί και στη φύτευση των ελεύθερων χώρων περιμετρικά του κτηρίου, ενώ σε μεγάλο μέρος του δώματος πρόκειται να δημιουργηθεί βοτανικός κήπος που θα χρησιμεύσει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νηπίων όχι μόνο του εν λόγω Παιδικού Σταθμού αλλά όλης της πόλης.

Το κτήριο διαθέτει τρεις αίθουσες νηπίων, δύο αίθουσες ύπνου και δύο αίθουσες τραπεζαρίας, καθώς και υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους αυλισμού, οι οποίοι εξοπλίζονται με διαδραστικά όργανα παιδικής χαράς. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί σε θέματα προσπέλασης και σε θέματα ασφάλειας σε όλους τους χώρους του κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «02-Αειοφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του Ε.Π, ”Αττική”».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Stasi Vyrona

με παράκλησh για ανάρτηση στην κεντρική σελίδα του ιστότοπου: http://www.stasivyrona.gr/index.php/388-giati-de-tha-symetexoume-sta-egkainia

Stasi Vyrona

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα δεν θα συμμετάσχει στις 4 τελετές εγκαινίων (δύο παιδικοί σταθμοί, το Σταθοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο και το κολυμβητήριο) που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 μέχρι τις 31 Αυγούστου από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν σχέση με την (αναμφισβήτητη) χρησιμότητα των ίδιων των έργων αλλά αποτελούν επικοινωνιακές φιέστες που επιδιώκουν να στεφανώσουν με λαϊκίστικο τρόπο το κλείσιμο της τριπλής θητείας του απερχόμενου δημάρχου.

Το «θεαθήναι» μέχρι τέλους πάνω από το «είναι»…

Τα έργα αυτά στην πλειοψηφία τους είναι είτε ολοκληρωμένα από καιρό αλλά δεν είχαν λειτουργήσει είτε εγκαινιάζονται δίχως να έχουν ολοκληρωθεί! Ψευδώς λοιπόν αναγράφεται ότι «παραδίδονται στον βυρωνιώτικο λαό»!

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε δύο σημεία.

Η παραπάνω θέση μας είναι ζήτημα αρχής και όχι κεκτημένη «αντιπολιτευτική» διάθεση, όπως ενδεχομένως να προπαγανδιστεί.

Επίσης, ας θεωρείται κάτι παραπάνω από αυτονόητη η εκτίμησή μας στον συμπολίτη μας και ολυμπιονίκη Χρήστο Ταμπαξή, το όνομα του οποίου δίνεται στο κολυμβητήριο.

Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα