Καταγγελία για αδιαφάνεια κατά την επιλογή βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δ. Βύρωνα

Πηγή: stasivyrona.blogspot.gr

Για αδιαφάνεια και μεροληψία από την πλευρά της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών του Δήμου Βύρωνα, καταγγέλλουν τρία μέλη του ΔΣ της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση του νομικού προσώπου τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 με θέμα την επιλογή των βρεφών και των νηπίων για τη χρονιά 2013 – 2014, από την ενημέρωση του προέδρου κ. Καρατζά Φίλιππου διαπιστώθηκε ότι η επιλογή των βρεφών και των νηπίων, δεν έγινε με βάση την απόφαση του Δ Σ της 7ης συνεδρίασης που έγινε στις 23 Μαΐου 2013 όπου η επιλογή αυτή θα γίνονταν από την “επιτροπή επιλογής” (Αριθ. Απόφασης 64) και με μοριοδότηση (Αριθ. Απόφασης 63).

Αναλυτικά η καταγγελία που υπογράφουν τα μέλη του Δ Σ του νομικού προσώπου κ. κ. Βλαντή Σταύρο (Στάση Βύρωνα), Βαλμά Ηλία (Βύρωνας–Καθαρή Επιλογή), και Κλιάφα Αρτέμιδα (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα):

Κοινή ανακοίνωση – καταγγελία των τριών εκπροσώπων Βαλμά Ηλία, Βλαντή Σταύρου, Κλιάφα Αρτέμιδος στο Νομικό Πρόσωπο των δημοτικών παιδικών σταθμών του δήμου Βύρωνα

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου το Νομικό Πρόσωπο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με θέμα την επιλογή των βρεφών και των νηπίων για τη χρονιά 2013 – 2014. Για άλλη μια φορά ήμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νομικού προσώπου στα μέσα Μαΐου, αποφασίστηκε και συστάθηκε «επιτροπή επιλογής βρεφών και νηπίων» καθώς επίσης και η επιλογή να γίνει με μοριοδότηση. Παρά τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες που εκφράστηκαν η πρόταση ψηφίστηκε.

Στη χτεσινή συνεδρίαση και ενώ όλοι περιμέναμε η επιλογή να γίνει με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι παραβιάστηκε η παραπάνω απόφαση του Δ.Σ.
Η επιλογή των παιδιών δεν έγινε από την επιτροπή αλλά και ούτε υπήρξε μοριοδότηση.

Στα μέλη του Δ.Σ. παρουσιάστηκαν απλά αριθμοί και όχι οι καταστάσεις με αυτούς που επιλέχτηκαν. Η πρακτική αυτή βρίθει από μεροληψία και αδιαφάνεια. Η άρνηση του προέδρου να δώσει τις καταστάσεις, προφασιζόμενος ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα, (την ίδια στιγμή η ΕΕΤΑΑ αναρτά δημόσια τις επιλογές των βρεφών και των νηπίων και τη μοριοδότηση των μητέρων), θέλει να συγκαλύψει τις πελατειακές, ρουσφετολογικές επιλογές του. Είναι γνωστό ότι το Μάιο του 2014 θα γίνουν δημοτικές εκλογές.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις και τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν. Η τακτική αυτή του προέδρου ανάγκασε τους τρεις εκπρόσωπους της αντιπολίτευσης κ.κ. Βαλμά Ηλία (Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή), Βλαντή Σταύρο (Στάση Βύρωνα) και Κλιάφα Αρτέμιδα (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα) να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την πρακτική του προέδρου και της δημοτικής αρχής.

Οι σύμβουλοι που αποχωρήσαμε πιστεύουμε ότι η αντίδραση και η διεκδίκηση των γονέων θα αποτελέσει εμπόδιο στις επιλογές της δημοτικής αρχής.

Σε μια περίοδο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση εφαρμόζει όλο και πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα απέναντι στους εργαζόμενους, η καταβαράθρωση των μισθών, η ανεργία καλπάζει καθημερινά και εξαπλώνει το πέπλο της σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, 160 παιδιά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και οδηγούνται στην αγκαλιά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η επιλογή των βρεφών και των νηπίων με αδιαφανή και μεροληπτικό τρόπο από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. του νομικού προσώπου.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες καθώς δεν έχει κατασκευάσει ούτε έναν νέο σταθμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των γονέων. Κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά αποκλείονται από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Βύρωνα.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό συνεχίζουν να υπάρχουν με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι αναλογίες παιδιών παιδαγωγών. Πολλά από τα παιδιά θα ενταχθούν στους δημοτικούς σταθμούς στα μέσα Οκτώβρη όταν και εάν έρθουν οι συμβασιούχοι που έχει ζητήσει ο δήμος.

Η ανέγερση νέων παιδικών σταθμών, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την τήρηση των αναλογιών παιδιών – παιδαγωγών θα οδηγήσουν ώστε κανένα παιδί να μη μένει εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών.

Οι τρεις εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που αποχωρήσαμε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να μας δοθούν όλα τα στοιχεία για να ελέγξουμε αν η επιλογή των βρεφών και των νηπίων έγινε με τις νόμιμες διαδικασίες.

Τα μέλη του ΔΣ ΝΠΔΔ Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα

Βλαντής Σταύρος (Στάση Βύρωνα),
Βαλμάς Ηλίας (Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή),
Κλιάφα Αρτέμιδα (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια