Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Πηγή: dimosbyrona.gr

Τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν οι δημότες της πόλης μας, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος μας.

Η δράση απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι μέχρι τις 6 Απριλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα της Βιοϊατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέταση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο 210 6966100.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια