Kάλεσμα αγώνα και αντίστασης

Διαβάστε παρακάτω το “Δημοκρατικό κάλεσμα αγώνα και αντίστασης” από τον κ. Μηναΐδη Κώστα, Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και Επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ε.Σ.Π.Ε.-Π.Α.Σ.Κ.Ε., καθώς και μια ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες από την Πανελληνιά Oμοσπονδία Eργαζομένων Oργανισμών Tοπικής Aυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. 

H αναµενόµενη συµφωνία της Τρικοµµατικής ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ Συγκυβέρνησης (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) µε την ΤΡΟΪΚΑ (Δ.Ν.Τ. – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ), σχετικά µε τα µέτρα στα πλαίσια της συνέχισης – επικαιροποίησης του Μνηµονίου, τίποτα το καλό δεν προµηνύουν, ούτε για τους εργαζόµενους και τουςσυνταξιούχους, ούτε για τους ανέργους, που πάνε να ξεπεράσουν τα 2.000.000 και, όπως όλοι γνωρίζουµε, η πραγµατική ανεργία υπερβαίνει κατά πολύ το 30%, ούτε για τουςµικρούς και µεσαίους επιχειρηµατίες, που αποτελούν και τη λεγόµενη ραχοκοκαλιά της οικονοµίας, ούτε για τους µικροϊδιοκτήτες, που κατέχουν µια πολύ µεγάλη µερίδα του πληθυσµού, ούτε για τους αγρότες, ούτε γενικά για αυτούς που, ενώ έχουν ελάχιστες ή µηδενικές ευθύνες για την ΚΡΙΣΗ, πληρώνουν σχεδόν κατά 100% τα σπασµένα. Τα αναµενόµενα µέτρα επίσης όπως όλοι είµαστε πια σε θέση να γνωρίζουµε και να διακρίνουµε µε γυµνό οφθαλµό, όχι µόνο δεν πρόκειται να φέρουν ή να κάνουν κανένα καλό στην οικονοµία και τον τόπο, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Η ύφεση η οποία είναι ήδη τεράστια θα µεγαλώσει και άλλο, η ανεργία θα εκτοξευθεί περαιτέρω σε δυσθεόρατα ύψη, οι µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βάζουν λουκέτα, ή να µην µπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους (όπως π.χ. µισθοδοσία, ενοίκια, προµηθευτές, ασφαλιστικά ταµεία, φόρους, χαράτσια κ.λπ.), οι αγρότες δεν θα µπορούν πια να αγοράσουν τα αναγκαία για τις καλλιέργειες και να δώσουν τα προϊόντα τους σε λογικές τιµές, ενώ οι Δήµοι δεν θα µπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Δηµότες και τους Εργαζόµενους, χάνοντας το Δηµόσιο και Κοινωνικό τους Χαρακτήρα, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται (απολύσεις, εκτόξευση των Δηµοτικών Τελών στα ύψη, υποχρέωση των Δηµοτών να πληρώνουν για τα πάντα)!!!

Από την άλλη τα απαράδεκτα φαινόµενα που υπήρχαν πριν από την κρίση, και συνέβαλαν σε µεγάλο βαθµό σε αυτή (όσον αφορά τουλάχιστον τη δική µας περίπτωση), όχι µόνο δεν θα σταµατήσουν να υπάρχουν, αλλά για τους λωποδύτες η κρίση, σε συνδυασµό µε την προστασία που τους παρέχουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά έως και τη σηµερινή, αποτελεί το καλύτερο έδαφος για να οργανωθούν ακόµη καλύτερα, και να συνεχίσουν να αποµυζούν τον τόπο και την κοινωνία, αρπάζοντας, βουτώντας και ληστεύοντας ό,τι µπορούν (Φοροδιαφυγή, Εισφοροδιαφυγή, Μαύρη Εργασία, Λαθρεµπορία, Ξέπλυµα Μαύρου Χρήµατος και Εξαγωγή του στο Εξωτερικό, Διάφορες Κοµπίνες σε όλους τους τοµείς γενικότερα), σε βάρος των κορόιδων. Όλοι αυτοί οι Κλεφταράδες γνωρίζουν καλά ότι και αυτή η Τρικοµµατική ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ Συγκυβέρνηση (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) όχι µόνο δεν θέλει να κάνει κάτι και να διορθώσει τα πράγµατα µε στοιχειωδώς δίκαιο τρόπο, όχι µόνο είναι παράλληλα τελείως ανίκανη για αυτό, αλλά µε τη Μνηµονιακή, βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική, που συνεχίζει να εφαρµόζει, προστατεύει και ενθαρρύνει όλα αυτά τα φαινόµενα, την ίδια στιγµή που καταδικάζει το µεγάλο µέρος της κοινωνίας στην πλήρη εξαθλίωση, την αναξιοπρέπεια και την ολοκληρωτική απόγνωση, ενώ δίνει τη χαριστική βολή στην εναποµείνασα οικονοµία και στον τόπο γενικότερα, λειτουργώντας σαν το Υπηρετικό Προσωπικό και για τους Ξένους Κερδοσκόπους. Τους Ξένους Κερδοσκόπους που το µόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να αρπάξουν πολλά περισσότερα από αυτά που είναι να παίρνουν, και πως θα βάλουν την οικονοµία και τον τόπο στο χέρι µε την ολοκλήρωση αυτής της Καταστροφικής, Ληστρικής, Βάρβαρης, Απάνθρωπης, Ακραίας Πολιτικής, αρπάζοντας και τα φιλέτα όσον αφορά τη Δηµόσια Περιουσία και τους Δηµόσιους Οργανισµούς της χώρας έναντι Πινακίου Φακής, που είναι και το αµέσως επόµενο στάδιο εφαρµογής της Μνηµονιακής Πολιτικής από την ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ Συγκυβέρνηση (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.). Το επόµενο στάδιο στο οποίο, επιχειρώντας για µια φορά ακόµη να υποτιµήσουν τη νοηµοσύνη µας, όπως έκαναν και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές θα το ονοµάσουν «Αξιοποίηση του Δηµόσιου Πλούτου και Περιουσίας» κ.λπ.

Αγαπητές Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, εργαζόµενοι, Συνταξιούχοι, Νέοι, Συνδηµότες και Συµπολίτες.

Μπορούµε και πρέπει να τους σταµατήσουµε. Μπορούµε και πρέπει να αντισταθούµε Δυναµικά, Ενωτικά, Αγωνιστικά, Δηµοκρατικά, έτσι ώστε να βγάλουµε το κεφάλι το δικό µας αλλά και της οικονοµίας και του τόπου από τη µέγγενη που µας το έχουν βάλει και η οποία σφίγγει όλο και περισσότερο. Ο τρόπος δε για να τοπετύχουµε αυτό κατά την ταπεινή µας γνώµη είναι να ενωθούµε όλοι µαζί και στον Ιδιωτικό και στο Δηµόσιο Τοµέα, όλες οι κατηγορίες των Πολιτών και της Κοινωνίας, όλοι οιΚλάδοι που αισθάνονται αυτήν τη Βάρβαρη Πολιτική όλο και περισσότερο στο πετσί τους. Μπορούµε και πρέπει να αφήσουµε στην άκρη τις διαφορές µας σε όποιο επίπεδο και αν υπάρχουν, που είναι άλλωστε τελείως φυσικό, και να ενωθούµε µε βάση ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ έτσι ώστε να αλλάξουµε – ανατρέψουµε αυτήν την κατάσταση στην οποία πάνε να µας καταδικάσουν, για Δεκαετίες εµάς και τα παιδιά µας, τη Νέα Γενιά, την Οικονοµία και τον Τόπο.

Η Οµοσπονδία µας η Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ), εδώ και καιρό ενθαρρύνει τα Σωµατεία να έρθουν σε επαφή µε τους Κοινωνικούς και Συνδικαλιστικούς Φορείς σε κάθε Δήµο και γενικότερα µε τον κάθε Δηµότη και Δηµότισσα που πλήττεται σκληρά, σχηµατίζοντας µικρά µέτωπα και κοινωνικές συµµαχίες, έτσι ώστε από κοινού να δώσουµε όλοι µαζί τον αγώνα Ενωµένοι για το κοινό καλό, συγκροτώντας ενδεχοµένως, όπως έχουµε τονίσει επανειλληµµένα σαν Παράταξη (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ε.Σ.Π.Ε.–Π.Α.Σ.Κ.Ε.) ένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που θα µπορεί να λειτουργήσει και σεπολιτικό επίπεδο µε εκείνες τις Πολιτικές Δηµοκρατικές Δυνάµεις που συµπαρατίθενται µε την Κοινωνία και που όλο και περισσότερο θα πληθαίνουν, θα δυναµώνουν και θα διευρύνονται µε όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να καταφέρουµε να γλιτώσουµε από το πλήρες ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ σαν Κοινωνία και να διασώσουµε τoν ίδιο τον Τόπο και την Οικονοµία.

Η Οµοσπονδία µας η Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. κάνει ό,τι µπορεί έτσι ώστε αυτή τη φορά να υπάρξει ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ µεταξύ όλων των Κλάδων και στον Ιδιωτικό και στο Δηµόσιο Τοµέα, ενώ το ΣΩΜΑΤΕΙΟ µας και οι Εργαζόµενοι εδώ στο Δήµο Βύρωνα, σας καλούµε µε το που ανακοινωθούν τα µέτρα όλες και όλους σαν ’τοµα και σαν Φορείς, µε κοινό τόπο το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, που θα µετατραπεί σε ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, να δώσουµε το παρών στον αγώνα, µε Ενότητα, Δηµοκρατικό Πνεύµα, Δυναµισµό, Επιµονή και Αισιοδοξία, µε βάση ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ και κάνοντας στην άκρη αυτά που µας χωρίζουν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες µπορούµε και θα νικήσουµε. Δίνοντας το παράδειγµα και δείχνοντας το δρόµο και ενθαρρύνοντας στο µέγιστο και τους άλλους Ευρωπαϊκούς Λαούς, που πλήττονται και αυτοί άγρια όπως εµείς και βρίσκονται στον ένα ή τον άλλο βαθµό σε κινητοποιήσεις.

Τέλος το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Γ.Σ.Ε.Ε.– Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) πέρα από τις δύο 24ωρες απεργίες (16/9/2012 και 18/10/2012) έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν με κάθε τρόπο και μέσο έτσι ώστε οι αγώνες να συνεχιστούν, να ενταθούν και να κλιμακωθούν, έως την ανατροπή αυτής της ’θλιας Μνηµονιακής Πολιτικής (Δελτία Τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Αρ. Πρωτ.: 237 και 245). 

Μηναΐδης Κώστας
Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ε.Σ.Π.Ε.-Π.Α.Σ.Κ.Ε.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς τους πολίτες:

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συμπολίτες,

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Ζητούν θυσίες από το λαό, εκβιάζοντας το λαό, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, κόβοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας την δωρεάν Παιδεία, Υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη.

Με την εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων των 14,5 δις που επιβάλλεται από τους ξένους δυνάστες οδηγούν όλους τους Δήμους της χώρας σε οριστικό κλείσιμο.Σκοπός τους η ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών με χαρακτήρα πλέον κερδοσκοπικό και όχι κοινωνικό… Παιδικοί Σταθμοί, Καθαριότητα, Κ.Α.Π.Η., Κ.Ε.Π., Αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, Ηλεκτροφωτισμός, πράσινο κ.λπ.

Δεν αποκαλύπτουν όμως στην τοπική κοινωνία το τεράστιο κόστος που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών στην τσέπη του ήδη εξαθλιωμένου Δημότη. Υπέρογκη αύξηση Δημοτικών τελών, υψηλά τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς …πληρωμή για τα πάντα…

Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων καταργείται ανεπιστρεπτί. Στόχος το κέρδος !!!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος τους, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο ζητάμε την κατανόησή σας καθώς αυτά θα είναι

προβλήματα πρόσκαιρα, σε σχέση με τα μελλοντικά, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω των νέων μέτρων και την

ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς. Υπό τη μορφή ντόμινο θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

Απαίτησή μας είναι να σταματήσει εδώ και τώρα ο εκβιασμός των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του κοινωνικού συνόλου πριν σπάσει κάθε συνεκτικός κοινωνικός δεσμός. Ας πληρώσουν επιτέλους αυτοί που δημιούργησαν το χρέος με τις επιλογές τους, ας πληρώσουν οι φοροφυγάδες, ας πληρώσουν οι αγορές που σκόπιμα δημιουργούν

κρίσεις στα κράτη με μόνο στόχο την κερδοσκοπία.

Σ΄ αυτή τη μάχη σας θέλουμε μαζί μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση: Εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές και γονείς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Μπορούμε να αντισταθούμε στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση.

Γνωρίζετε καλά πως για να περάσουν τα μέτρα προσπαθούν να στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο ώστε να παραλύσουν τις αντιστάσεις μας. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε., μας βγάζουν όλους ένοχους για την κρίση εκτός από τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους και τα τσιράκια τους.

Σηκώστε το ανάστημά σας, υπερασπιστείτε μαζί μας τον τόπο σας και τις ζωές σας. Ας μετατρέψουμε τους Δήμους μας σε κέντρα αντίστασης όλων των κοινωνικών ομάδων.

ΦΙΛΕ ΔΗΜΟΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ… ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ… !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια