Πρόταση του συμπαραστάτη του δημότη για μεταφορά του ΙΚΑ Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Την μεταφορά του ΙΚΑ Βύρωνα στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, στην οδό Κορυτσάς, προτείνει ο Συμπαραστάτης του Δημότη, Δημήτρης Σάρολας.

Ο κ. Σάρολας αναφέρει ότι το οικονομικό όφελος για το Δημόσιο από μια τέτοια κίνηση θα ήταν της τάξης των 125.000 € ετησίως και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε παροχές υγείας προς τους Δημότες του Βύρωνα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της πρότασής του:

Θέμα: Πρόταση για μεταφορά του ΙΚΑ Βύρωνα 

Στο κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, στην οδό Κορυτσάς, υπάρχει ανεκμετάλλευτος ημιυπόγειος χώρος με εμβαδόν 450 τμ., περίπου. Ακόμα στον υπερυψωμένο ισόγειο χώρο στεγάζονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας και τέλος στον 1ο όροφο υπάρχει χώρος 150 τμ. που στεγάζονται γραφεία του Κέντρου, τα οποία, κατά την προσωπική μου γνώμη, υπολειτουργούν. Τέλος στον 1ο όροφο υπάρχει ανεκμετάλλευτη ταράτσα εμβαδού 200 τμ., περίπου.

Κατόπιν των ανωτέρω φρονώ ότι το ΙΚΑ Βύρωνα που λειτουργεί στην Καραολή Δημητρίου με μηνιαίο κόστος ενοικίου 10.500 €, θα μπορούσε να μεταφερθεί στον ανεκμετάλλευτο χώρο του Κέντρου Υγείας. Η δαπάνη διαμόρφωσης του ως άνω χώρου δεν θα ξεπερνούσε το κόστος των μισθωμάτων ενός έτους και τα απορρέοντα οφέλη είναι προφανή:

  1. Οικονομικό όφελος για το Δημόσιο της τάξης των 125.000 € ετησίως, το οποίο πιστεύω (ελπίζω όχι αφελώς), ότι θα μπορούσε να υπάρξει δέσμευση από πλευράς Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ότι θα αξιοποιηθεί σε παροχές υγείας προς τους Δημότες του Βύρωνα, όπως ακτινολογικό εργαστήριο, προμήθεια ασθενοφόρου, ανάπτυξη προγραμμάτων υγείας στο σπίτι για υπερήλικες ή άτομα με ειδικές ανάγκες, ιατροφαρμακευτική στήριξη σε άπορους και ανασφάλιστους Δημότες κ.τ.λ.
  2. Ο συνδυασμός του ΙΚΑ Βύρωνα με το Κέντρο Υγείας, που έτσι κι αλλιώς ανήκουν στον ίδιο φορέα, θα μπορούσε να δώσει τοπικά καλύτερο επίπεδο υγείας στους κατοίκους του Βύρωνα και πιο εύρυθμη λειτουργία τόσο για το ΙΚΑ, όσο και για το Κέντρο Υγείας.

Κλείνοντας την παρέμβασή μου, σας ενημερώνω ότι το ιατρικό προσωπικό αμφότερων των φορέων συμφωνεί με την παραπάνω πρόταση. Επίσης σας ενημερώνω ότι το Κέντρο Υγείας σταμάτησε την απογευματινή λειτουργία του λόγω έλλειψης ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Μετά τιμής,
 
Δημήτρης Σάρολας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια