Βράβευση του 10ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

Βράβευση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Ο Βύρωνας γιόρτασε την Ανακύκλωση με τη βράβευση του 10ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου, για την πρώτη θέση και δεύτερη θέση αντίστοιχα, στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος, βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο σχολείων για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στην ανακύκλωση. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ηχηρή αναγνώριση της περιβαλλοντικής συνείδησης που καλλιεργείται στα σχολεία του Βύρωνα και της αφοσίωσης των μαθητών και εκπαιδευτικών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Βράβευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε τη σημασία της ανακύκλωσης ως βασικό βήμα για την προστασία του πλανήτη και την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Απευθυνόμενος στους μαθητές είπε «ότι η ανακύκλωση  πρέπει να γίνεται καθημερινά στο δρόμο, στο πάρκο, στις παιδικές χαρές, στο σπίτι μας και  στον εργασιακό  χώρο των γονέων. Κάθε κουτάκι, κάθε χαρτάκι, κάθε πλαστικό, κάθε ρούχο που μαζεύεται για την ανακύκλωση είναι πολύ σημαντικό για την διαφύλαξη των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και το βιώσιμο μέλλον. Μόνο μέσω της συνεχούς προσπάθειας  μπορούμε να έχουμε τον πλανήτη μας ακόμα καλύτερο και πιο καθαρό για εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Εσείς είστε οι πρεσβευτές και οι πρωτοπόροι σ’ αυτήν την προσπάθεια.»

Παράλληλα με την βράβευση, πραγματοποιήθηκαν και δράσεις με παιχνίδια και ενημερωτικές δραστηριότητες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

Η βράβευση των 10ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλα τα σχολεία του Βύρωνα και όχι μόνο. Η αφοσίωση στην ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος οφείλουν να αποτελούν προτεραιότητα για όλους μας, συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Εχει σημασια?

καλο θα ηταν να βραβευτει και για την εγκατασταση ηχοπετασματων…