Ένας δεινόσαυρος κοσμεί το Γυμνάσιο Καρέα: Μία τοιχογραφία γεμάτη χρώμα και μηνύματα

Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία, δημιούργημα του Βέλγου καλλιτέχνη Psoman, κοσμεί πλέον το προαύλιο του Γυμνασίου Καρέα. Ο Psoman, γνωστός για τα έργα του που απεικονίζουν χαρακτήρες ή ζώα σε κίνηση μέσα σε ένα πειραματικό σύμπαν, φιλοτέχνησε έναν δεινόσαυρο γεμάτο χρώμα και ενέργεια.

Η τοιχογραφία του Psoman ξεφεύγει από την απλή απεικόνιση. Φέρει μαζί της μηνύματα που αγγίζουν σύγχρονα ζητήματα, όπως η αστικοποίηση και οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον. Ο καλλιτέχνης καλεί τους θεατές να σκεφτούν κριτικά τη βιωσιμότητα του σημερινού τρόπου ζωής μας και να οραματιστούν μια πιο αρμονική σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Η υλοποίηση της τοιχογραφίας πραγματοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά του καλλιτέχνη και την υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα και της Awesome Athens Experiences.

Πλέον, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καρέα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ένα έργο τέχνης γεμάτο χρώμα, φαντασία και προβληματισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια