Αλεπού στα γραφεία υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα

Μια ταλαιπωρημένη αλεπού, που έφερε σημάδια δερματικού νοσήματος, βρήκε καταφύγιο στο διοικητικό κτίριο του Δήμου Βύρωνα, προκαλώντας έκπληξη στους υπαλλήλους.

Αμέσως, οι υπάλληλοι ενημέρωσαν τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ. Η οργάνωση, αξιολογώντας τις φωτογραφίες που εστάλησαν, έκρινε πως η αλεπού χρειαζόταν βοήθεια και η διάσωσή της ήταν εφικτή.

Ένας ειδικευμένος διασώστης και ένας κτηνίατρος έσπευσαν στο κτίριο και κατάφεραν να “συλλάβουν” την αλεπού. Πλέον, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για το δερματικό της νόσημα.

Η ΑΝΙΜΑ τονίζει πως η διάσωση ήταν εφικτή μόνο λόγω του εγκλωβισμού της αλεπούς στο κτίριο. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε πάρκα ή αυλές, η σύλληψη είναι δύσκολη.

Η οργάνωση δέχεται συχνές κλήσεις για αλεπούδες σε αστικό ιστό. Επισημαίνει πως υγιείς αλεπούδες δεν πιάνoνται εύκολα, και οι δυνατότητες διάσωσης περιορίζονται σε τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα.

Πλέον, οι αλεπούδες θεωρούνται “αστικά” ζώα σε όλη την Ευρώπη και η συνύπαρξη μαζί τους αποτελεί νέα πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια