Ο Δήμαρχος Βύρωνα υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων»

Την ιδρυτική διακήρυξη του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» υπέγραψε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 στο πλαίσιο του 3ου Forum του ΣΠΑΥ με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές Πόλεις».

Παράλληλα, ο Αλέξης Σωτηρόπουλος προήδρευσε στο Θεματικό Τραπέζι Διαλόγου με τίτλο «Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις – Ο Μεγάλος στόχος της νέας δεκαετίας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι πόλεις μας αποτελούν παγκοσμίως το 3% του εδάφους, αλλά εκπέμπουν το 70% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και καταναλώνουν το 65% της ενέργειας», θέλοντας να αναδείξει τη μεγάλη αξία του όλου εγχειρήματος.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του στο Forum του ΣΠΑΥ, ο Δήμαρχος Βύρωνα εξήγησε πως: «Οι κλιματικά ουδέτερες πόλεις, εκείνες που παράγουν και εξοικονομούν ενέργεια με ανανεώσιμες και προηγμένες τεχνολογίες, οι πόλεις που έχουν έξυπνα δίκτυα και πλήρη ψηφιοποίηση, οι πόλεις που στοχεύουν στην κυκλική οικονομία, στην μείωση της ταφής των απορριμμάτων και στην αύξηση της ανακύκλωσης, αποτελούν αδήριτη ανάγκη και είναι ο μεγάλος στόχος της ευρωπαϊκής οικογένειας για την επόμενη δεκαετία».

Ο κ.Σωτηρόπουλος, παράλληλα, ξεκαθάρισε πως: «Χρειάζεται μια πανστρατιά για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος στόχος, όχι μόνο με τη συμβολή των Δήμων, αλλά και με εκείνη της κοινωνίας των πολιτών, της αγοράς, των επενδυτών».

Τόνισε επίσης ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας «Χρειάζεται και αξιοποίηση των υφιστάμενων, αλλά και δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κλείνοντας την συζήτηση, ο Δήμαρχος του Βύρωνα τόνισε ότι: «Εάν οι πόλεις δεν μπουν στο παιχνίδι της κλιματικής ουδετερότητας, τότε αυτό θα έχει χαθεί για τις επόμενες γενιές απέναντι στις οποίες είμαστε υπόλογοι».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια