Τι ψήφισαν οι πολίτες του Βύρωνα στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στον Βύρωνα ψήφισε συνολικά το 45,89% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι:

  • Βύρωνας Μπροστά 35,29%
  • Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα: Δύναμη Ελπίδας 21,72%
  • Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα 19,61%
  • Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα 12,31%
  • Έξυπνος Βύρωνας 6,93%
  • Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα – Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα-Συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση 4,15%

Το 3,07% ήταν άκυρα ή λευκές ψήφοι.

Στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου, θα αναμετρηθούν η παράταξη “Βύρωνας Μπροστά” και η “Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα: Δύναμη Ελπίδας”.

Σύγκριση αποτελεσμάτων με την προηγούμενη αναμέτρηση

Συγκρίνοντας τα χθεσινά αποτελέσματα με εκείνα του 2019, παρατηρούμε ότι ο “Βύρωνας Μπροστά” του Μίλτου Μπαντή, σημείωσε σημαντική άνοδο (+16,60%). Αυτή η άνοδος οφείλεται κυρίως στη συνένωση με την παράταξη “Νέα Εποχή Βύρωνα”, του Χρήστου Γώγου, αφαιρώντας το ποσοστό το οποίο έλαβε η παράταξη “Έξυπνος Βύρωνας” του Βασίλη Δεμπόνου (6,93%), η οποία προέρχεται από τη διάσπαση με τη “Νέα Εποχή Βύρωνα”.

Η “Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα: Δύναμη Ελπίδας” του Αλέξη Σωτηρόπουλου, σημείωσε επίσης άνοδο (+6,41%), η οποία φαίνεται να οφείλεται στο ποσοστό ψηφοφόρων που προήλθε από την παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα”, που δεν συμμετείχε φέτος στις εκλογές.

Η παράταξη “Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα” του νυν δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη, είναι η μοναδική που εμφανίζει απώλειες (-2,42%), τις οποίες επωφελείται η “Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα”, που παρουσιάζει αύξηση των ποσοστών της (+3,66%).

Τέλος, τα ποσοστά της παράταξης “Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα – Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα-Συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση” προκύπτουν από το άθροισμα των ποσοστών της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, των δύο ανεξάρτητων παρατάξεων (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα).

*Αποποίηση Ευθύνης: Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη και όχι σε επιστημονικά στατιστικά δεδομένα. Ως εκ τούτου, τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι πιθανό να μην είναι ακριβή ή αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας. 
Η ανάλυση αυτή έχει σκοπό να παρέχει μια γενική εικόνα των αποτελεσμάτων των εκλογών και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει συγκεκριμένες απόψεις ή συμπεράσματα. 
Το Βύρωνας.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις. Ο αναγνώστης θα πρέπει να κάνει τη δική του έρευνα πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια