Πρεμιέρα για τη Μικρή Σκηνή του Δήμου Βύρωνα το Σαββατοκύριακο

Η «Μικρή Σκηνή» ανοίγει την αυλαία της το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας) και περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους να παρακολουθήσουν, δωρεάν, τις παραστάσεις της.

Ο Εγωιστής Γίγαντας

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 17:00 θα παρουσιαστεί «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ, από την ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι

…Κάθε απόγευμα γυρίζοντας από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν να παίξουν στον κήπο του γίγαντα. Ήταν ένας μεγάλος πανέμορφος κήπος. Όταν ο γίγαντας επέστρεψε από το ταξίδι του, έδιωξε τα παιδιά και έχτισε ένα τοίχος από απαγορευτικές ταμπέλες. Όμως και ο πιο εγωιστής γίγαντας πόσο μπορεί να αντέξει τη μοναξιά και τον χειμώνα;…

Πρόκειται για μια διασκευή πάνω στο ομώνυμο παραμύθι που πραγματεύεται τα πολλά πρόσωπα του εγωισμού, σε αντιπαραβολή με την ομαδικότητα, τη φιλία και την αλληλοβοήθεια που δείχνουν τα παιδιά, καταφέρνοντας στο τέλος να υπερισχύσουν. Παρακολουθούμε τη διαδρομή που μεταμορφώνει την καρικατούρα ενός εγωιστή, σε άνθρωπο ανακαλύπτοντας έτσι την αξία που έχει το μοίρασμα. Μέσα από την ιστορία του Εγωιστή Γίγαντα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια και τις διάφορες εκφράσεις του εγωισμού, ενώ με διαδραστικό τρόπο καλούνται να απαντήσουν σε διλήμματα και ερωτήματα που προωθούν την εξέλιξη της δράσης. Η φιλία και ο αλτρουισμός θριαμβεύουν και τα παιδιά νιώθουν ότι συμμετείχαν σε αυτή την επιλογή.

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται δύο τεχνικές κουκλοθεάτρου, επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού και θέατρο σκιών. 

  • Διάρκεια: 45’
  • Απευθύνεται: Σε παιδιά από 3 ετών
  • Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κατασκευές, Εμψύχωση: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα
  • Πρωτότυπη Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη

Το Γαϊτανάκι

Την επόμενη ημέρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 11.00 π.μ. έχει σειρά το  αποκριάτικο δρώμενο με τίτλο «Το Γαϊτανάκι»

Έρχονται Απόκριες και μαζί τους ερχόμαστε και εμείς με το Γαϊτανάκι μας με διάθεση περιπαικτική, παίρνουμε όρκο στον βασιλιά καρνάβαλο, τραγουδάμε, χορεύουμε και κάνουμε ένα απίθανο διαδραστικό ταξίδι με οδηγό το Γαϊτανάκι σε αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα!

Από τον Μπέη και τον Καλόγερο, τον καλόγερο της Δράμας, έθιμα της Βόρειας Ελλάδας ως την τράτα της Σκοπέλου και τα αλευρομουτζουρώματα του Γαλαξιδίου.

Μέσα από παιχνίδια και παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια και ζωντανή μουσική ξεσηκώνουμε μικρούς και μεγάλους σε ένα πανηγύρι με το άρωμα και το χρώμα της Ελληνικής αποκριάς!

Αποκριάτικο δρώμενο με ελληνικά έθιμα, παιχνίδια και πολλά πολλά παραδοσιακά τραγούδια! Φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας και ελάτε να περάσουμε μαζί αυτές τις Απόκριες!

Συντελεστές παράστασης

  • Κείμενο – διασκευή: Βίκυ Θαλασσινού
  • Σκηνοθεσία: Βίκυ Θαλασσινού – Δώρα Θωμοπούλου
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Αντωνίνα Ροζακέα
  • Σκηνικό – Κοστούμια: Ιερονίκη Πιπεράκη
  • Μουσική επιμέλεια, συνοδεία, τραγούδι: Λήδα Γρηγοριάδου, Γεωργία Ζάχου, Αλίκη Ζωγράφου
  • Παίζουν: Χρυσάνθη Θεοδόση, Βαγγέλης Τσίμος, Γιάννης Σίμος, Ιωάννα Ρούσσου
  • Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου La Strada

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια