Αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε δύο παρέες από τον Βύρωνα και την Λούτσα

Πηγή: reader.gr

Ραντεβού «θανάτου» είχαν κλείσει οι δύο παρέες από Βύρωνα και Λούτσα προκειμένου να παίξουν ξύλο και όλα αυτά για τα… μάτια μίας κοπέλας, όπως προκύπτει από το αστυνομικό ρεπορτάζ αναφορικά με την αιματηρή συμπλοκή στο Χαλάνδρι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων και 11 συλλήψεις. Μάλιστα, το… ραντεβού για ξύλο φαίνεται πως κλείστηκε μέσω τηλεφώνου και Διαδικτύου έτσι ώστε οι δύο παρέες να «λύσουν» τις διαφορές τους με μαχαίρια, πέτρες, λοστούς και ρόπαλα.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις ανήλικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τις πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων οι εννέα είναι ανήλικοι. Παράλληλα πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη έξι ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο επεισόδιο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία πρόκειται για τα μέλη δύο ομάδων, τις ομάδες του «Κέντρου» και της «Λούτσας»

Αυτή του «Κέντρου», στην οποία συμμετείχαν:

  • Ένας 19χρονος και ένας 18χρονος Αλβανός
  • Ένας 16χρονος Γάλλος
  • Ένας 17χρονος Έλληνας και 6 ακόμα άγνωστα άτομα

Αυτή της «Λούτσας» που συμμετείχαν:

  • Πέντε 16χρονοι και δύο 17χρονοι Έλληνες.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά, από τη μία ομάδα, ο 16χρονος Γάλλος, και από την άλλη, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος οι οποίοι διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια αποχώρησαν. Στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου προσήγαγαν 7 άτομα στο τμήμα ασφαλείας Χαλανδρίου, με τις προσαγωγές να μετατρέπονται σε συλλήψεις  -οι τρεις ήταν στον Ευαγγελισμό- ωστόσο συνελήφθησαν και αυτοί. Σήμερα, στις 10.30 το πρωί εντοπίστηκε και ο 17χρονος της πρώτης ομάδας που αναζητούσαν οι αστυνομικοί και συνελήφθη έξω από το σπίτι του στον Βύρωνα.

Για τα μάτια μιας κοπέλας

Μάλιστα εδώ αξίζει να σημειωθεί πως αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί τσακωμός μεταξύ τους το περασμένο καλοκαίρι, στην παραλία της Λούτσας, με αφορμή κάποιο κορίτσι. Όμως φαίνεται ότι η κόντρα δεν είχε λήξει. Οι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα ανηλίκων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο, μέχρι τη δίκη θα βρίσκονται υπό την επίβλεψη επιμελητή ανηλίκων. Οι δύο ενήλικες παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμπλοκή

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες χθες (29-12-2022), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων εννέα (9) ανήλικοι, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Επίσης αναζητούνται τουλάχιστον έξι συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 29-12-2022, έξω από το σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας στην περιοχή του Χαλανδρίου, δύο ομάδες νεαρών – ανήλικων ατόμων, προερχόμενοι από διαφορετικές περιοχές, συναντήθηκαν κατόπιν τηλεφωνικού και διαδικτυακού ραντεβού, με σκοπό την επίλυση προσωπικών τους διαφορών.

Ακολούθησε συμπλοκή με χρήση σωματικής βίας, μαχαιριών, πετρών λοστών και ροπάλων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανηλίκων, οι οποίοι μεταφερθήκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Αστυνομικοί, της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που μετέβησαν στο σημείο της συμπλοκής, ακινητοποίησαν και οδήγησαν τους επτά εξ αυτών στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου και μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών που χειριστήκαν προανακριτικά την υπόθεση εντοπίσθηκε ακόμα ένα άτομο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια