Σε θερμό κλίμα Ειρήνης και Φιλίας η επίσκεψη του Δημάρχου Βύρωνα στη Σμύρνη

Σε θερμό κλίμα και με κοινό στόχο την προώθηση της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και του Δημάρχου Καισαριανής, Χρήστου Βοσκόπουλου στη Σμύρνη, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Tunç Soyer.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι τρεις Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς επίσης και για τον συντονισμό κοινών δράσεων για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας και την αποκλιμάκωση της έντασης, που αυξάνεται τον τελευταίο καιρό. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, οι τρεις Δήμαρχοι υπέγραψαν Διακήρυξη Φιλίας και Συνεργασίας, στη βάση της “Διπλωματίας των Πόλεων” για την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Βύρωνα παρέστη στο Συμπόσιο, που διοργάνωσε ο Δήμος της Σμύρνης με θέμα “Ειρήνη στο εσωτερικό, Ειρήνη στον κόσμο”, καθώς και σε εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Συμποσίου.

Όπως σημειώνει ο Γ. Κατωπόδης, “στην περίοδο του εύκολου εντυπωσιασμού και της αντιπαράθεσης, εμείς επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο. Είμαστε, άλλωστε, μαθημένοι στα δύσκολα. Εκεί που άλλοι επιλέγουν να γκρεμίζουν τις γέφυρες, εμείς επιλέγουμε να τις χτίζουμε και να τις υποστηρίζουμε. Εκεί που άλλοι επιλέγουν τα όπλα, εμείς επιλέγουμε το κλαδί της ελιάς. Εκεί που άλλοι επιλέγουν το μίσος, εμείς επιλέγουμε την αγάπη.

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, επιλέγουμε ενσυνειδήτως να βρισκόμαστε εδώ και να κάνουμε αυτό που, πολιτικά τουλάχιστον, θα μπορούσε να θεωρηθεί δύσκολο. Για εμάς όμως, δεν είναι δύσκολο. Αντίθετα, μας είναι πολύ εύκολο να τείνουμε μια χείρα φιλίας και αυτό πηγάζει από τη βαθιά μας πεποίθηση πως δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να λυθεί με καλή πίστη, αμοιβαίο σεβασμό, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου”.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στις συζητήσεις που είχε ο Γρηγόρης Κατωπόδης με τον Tunç Soyer, τέθηκαν οι βάσεις για την αδελφοποίηση των Δήμων Βύρωνα και Σμύρνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια