Συναυλία Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος: “Για όλα εκείνα τζιέρι μου θε να σου τραγουδήσω”

Το 2022 αποτελεί ένα έτος με ιδιαίτερο συμβολικό και συναισθηματικό φορτίο γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και συνεκδοχικά από τον βίαιο και αναγκαστικό τερματισμό της Ελληνικής παρουσίας στον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.

Εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή του 1922, οι απόγονοι των Προσφύγων αποτελούν ένα δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι του Ελληνικού Λαού, τιμώντας την καταγωγή τους μέσα από τους μεγάλους αγώνες για την ελευθερία και την δημοκρατία και την προσφορά τους στον πολιτισμό, την επιστήμη και την τέχνη.

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) τιμώντας τον απανταχού προσφυγικό Ελληνισμό πραγματοποιεί, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και τις εκδηλώσεις Μνήμης της 14ης Σεπτέμβρη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Με τραγούδια και σκοπούς, από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας και τα παράλια του Αιγαίου στόχο έχει να μας ταξιδέψει στις αλησμόνητες πατρίδες αλλά και στις προσφυγικές γειτονιές του χθες.

Παράλληλα θα ακουστούν εμβόλιμα αφηγηματικά αποσπάσματα γνωστών και διακεκριμένων συγγραφέων του προσφυγικού ελληνισμού.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Τραγουδούν με αλφαβητική σειρά: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Κανά, Στέλλα Καρύδα, Σοφία Μάνου, Γιώργος Ντόβολος

Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης-Βάνα Βάσιου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γεώργιος Ντόβολος
Επιμέλεια: Γιώργος Φραγκάκης

Την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΟΕΜ) Εκκλησίας της Ελλάδος διευθύνει ο Γεώργιος Δεμελής.

Συμμετέχουν η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου και η χορωδία παραδοσιακής μουσικής Σχολής «Εν Ωδαίς».

Την εκδήλωση πλαισιώνουν χορευτικά συγκροτήματα προσφυγικών σωματείων και συλλόγων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια