Νέες συλλήψεις μελών σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα Smart

Πηγή: lawandorder.gr

Η παρατηρητικότητα και η επιμονή των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, κατάφερε να αποκαλύψει τέσσερα ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται με τη σπείρα με αδυναμία στα smart, που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών.

Οι άνδρες της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν τους εμπλεκόμενους μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, που φέρονται να προμηθεύονταν smart και ανταλλακτικά από τα μέλη της σπείρας. Όλα ξεκίνησαν από ένα σήμα που έλαβε πλήρωμα περιπολικού στις 21:30 το βράδυ στην οδό Τίγρητος στον Βύρωνα.

Πώς oι αστυνομικοί εντόπισαν τα μέλη της σπείρας

Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να παρατηρεί μια αποθήκη με ανταλλακτικά. Οι κινήσεις του παρέπεμπαν σε τσιλιαδόρο και σε ερώτηση των αστυνομικών για τους λόγους της παρουσίας του στο σημείο ανέφερε πως «πέρασε τυχαία». Κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου εντόπισαν στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες και του περνούν χειροπέδες. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν την ύπαρξη πλήθους ανταλλακτικών.

Λίγα λεπτά αργότερα, φτάνει στο σημείο ο ιδιοκτήτης και οι αστυνομικοί του ζητούν χαρτιά για τη νόμιμη κατοχή των ανταλλακτικών. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί ακούν τον ιδιοκτήτη να συνομιλεί τηλεφωνικά, εμφανώς ταραγμένος, με άγνωστο άτομο και να του δίνει οδηγίες για «συνεργείο στο Νέο Κόσμο».

Άμεσα οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους συναδέλφους τους που μεταβαίνουν στο Νέο Κόσμο και εντοπίζουν δυο άτομα να απομακρύνονται από συνεργείο με δυο smart. Εκεί εντοπίζουν ένα άτομο που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης του συνεργείου και ένα smart λευκού χρώματος το οποίο δεν έφερε πινακίδες, είχε «ξυσμένο» αριθμό πλαισίου και δεν είχε τιμολόγια ώστε να το δικαιολογήσει. Ο άνδρας αρχικά προσήχθη στο τμήμα Ακροπόλεως και άμεσα εντοπίστηκαν και οι οδηγοί των άλλων δυο smart που είχαν φύγει από το συνεργείο νωρίτερα.

Οι νέες συλλήψεις και η αποδόμηση του δικτύου με τις «καβάτζες» των smart

Στο ένα όχημα, με οδηγό γυναίκα βρέθηκε μια στρογγυλή σφραγίδα και μια για το γνήσιο της υπογραφής, τις όποιες δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Το δεύτερο όχημα, με οδηγό έναν άνδρα από την πινακίδα του πρόκυπτε «καθαρό» πλην όμως από τον έλεγχο στο πλαίσιο απασχολούσε. Όλα τα άτομα μεταφέρθηκαν στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αττικής στην Κυψέλη, όπου όλα τα άτομα συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Από την έρευνα προέκυψε πως οι εμπλεκόμενοι διατηρούν μια ακόμη αποθήκη στην οδό Ρούμελης στο Βύρωνα, όπου μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που βρήκαν στο εσωτερικό της, πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών. Οι νέες συλλήψεις και η αποδόμηση του δικτύου με τις «καβάτζες» των smart, αποκαλύφθηκε χάρη στην επιμονή και των επαγγελματισμό των ανδρών της Άμεσης Δράσης οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Πηγή: lawandorder.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια