Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Ο γνωστός street artist, Wild Drawing δημιούργησε στην καρδιά της πόλης μας (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Βουτζά), μια εντυπωσιακή τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας, που αποτελεί φόρο τιμής στους πρόσφυγες, που δημιούργησαν το Βύρωνα με αφορμή και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το νέο έργο τιτλοφορείται “New day, new fight, new strength” και βασική έμπνευση του δημιουργού της είναι η ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Όπως λέει ο ίδιος ο Wild Drawing: «Ακόμη κι αν οι πόλεμοι δεν ξεκινούν από γυναίκες, οι γυναίκες και τα παιδιά είναι οι πρώτοι που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 25 συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις, σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας 2 δισεκ. ανθρώπους ή αλλιώς, το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού»

Λίγα λόγια για τον δημιουργό της τοιχογραφίας

O WD (Wild Drawing) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας και έχει τη βάση του στην Αθήνα. Διαθέτει πτυχία Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, ενώ η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε επιλεγμένες εκδόσεις για τη Street Art.

Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό υπόβαθρό του Ανατολής-Δύσης, συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο και αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Εστιάζει στις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες με βασικό του εργαλείο το ρολό και πάντα προσπαθεί να αλληλεπιδρά με το σημείο όπου εργάζεται ενσωματώνοντας διάφορα στοιχεία που υπάρχουν σ ̓αυτό, ώστε να υπάρχει τελικά αρμονία ανάμεσα στο έργο και το σημείο που αυτό δημιουργήθηκε.

Η δουλειά του, τρισδιάστατες και αναμορφικές απεικονίσεις με στοιχεία οφθαλμαπάτης, είναι επηρεασμένη από τα κόμικς και την φανταστική τέχνη, ενώ κοινωνικά φαινόμενα, καθημερινότητα, φύση και τέχνη αποτελούν πηγές έμπνευσής του.

Δείτε περισσότερα για τον Wild Drawing: https://www.instagram.com/wd_wilddrawing/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια